Próbáld ki ezt az igazán krémes, ínycsiklandó köretet!
Mennyiség |
|
- 1 fej fokhagyma
- 1 kiskanál mangalicazsír
- 45 dkg paszternák hámozva, kockázva
- 1 közepes fej karfiol
- 2 evőkanál kókuszolaj vagy ghí
- 120 gramm kókusztej mindenmentes
- természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
A püré elkészítéséhez
A díszítéshez
|
|
- Hámozzuk meg a gerezdjeire szedett fokhagymát, és egy kis mangalicazsíron, folyamatosan kevergetve karamellizáljuk meg egy vaslábosban vagy serpenyőben.
- Amíg a fokhagyma készül, egy lábosban pároljuk meg a felkockázott paszternákot, amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a karfiolt, és pároljuk további 10-12 percig, hogy átpuhuljanak annyira, hogy egy villát bele tudjunk szúrni.
- Turmixoljuk össze a párolt zöldségeket a pirított fokhagymával, a kókusztejjel és kókuszolajjal (ghível), sózzuk ízlés szerint.
- Addig turmixoljuk, amíg krémes állagú, sima pürét kapunk.
- Utólag fűszerezhetjük még ha szükséges.
- Díszítésként kakukkfűvel és/vagy apróra vágott metélőhagymával szórjuk meg a tetejét.