Ez az ínycsiklandó előétel mindenki kedvence lesz! Gyorsan elkészíthető, látványosan tálalható, és igazán finom!
Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/369576713164284542/
Mennyiség |
adag
|
- 1 kis darab sütőtök felkockázva
- 2 teáskanál bio mangalica zsír
- 1/2 teáskanál fahéj
- 25 dkg bio mangalica darálthús
- 1/2 teáskanál természetes kősó
- 1/2 teáskanál darált zsálya
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 210 fokra. Vágj egy sütőpapírt és béleld ki a tepsit.
- Készíts 32 db falatnyi méretű tök kockát. Ha marad, a többit tedd egy tárolóedénybe és fagyaszd le későbbi fogyasztásra
- Helyezd a sütőtököt egy nagy tálba, öntsd hozzá a zsírt és fahéjat, forgasd bele alaposan őket. Helyezd el a sütőtök kockákat a tepsibe szépen sorban, ügyelve, hogy ne érjenek egymáshoz.
- Ugyanabban a tálba, amiben a tököt keverted, helyezd bele a sertéshúst, és sózd, szórd meg a zsályával. Keverd össze a sertést és a fűszereket.
- Formázd a húst 32 kis méretű golyóra (nagyon kicsi lesz). Érdemes vizes kézzel készíteni a kolbászgolyókat, hogy ne ragadjon. Helyezd a kolbászgolyókat a tepsi másik felére szépen, sorban, szintén ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz.
- Süsd 15 percig. Forgasd meg a kolbászgolyókat és a sütőtök kockákat is, majd süsd még 10 percig. A sütőtök lehet, hogy még nem sül meg tökéletesen, de annyira legyen kemény, hogy fel tudd nyársalni.
- Vedd ki a sütőből, és egy éles fogpiszkálóval készítsd el a falatkákat. Először a sütőtök kockákat, majd a kolbászlabdákat húzd fel a nyársra. Tálald melegen.