Zsályás kolbászos – sütőtök falatkák

Megosztás:

Ez az ínycsiklandó előétel mindenki kedvence lesz! Gyorsan elkészíthető, látványosan tálalható, és igazán finom!

Zsályás-kolbászos-sütőtök

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/369576713164284542/

Print Recipe
Zsályás kolbászos - sütőtök falatkák
Zsályás-kolbászos-sütőtök
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Zsályás-kolbászos-sütőtök
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 210 fokra. Vágj egy sütőpapírt és béleld ki a tepsit. 
  2. Készíts 32 db falatnyi méretű tök kockát. Ha marad, a többit tedd egy tárolóedénybe és fagyaszd le későbbi fogyasztásra
  3. Helyezd a sütőtököt  egy nagy tálba, öntsd hozzá a  zsírt és fahéjat, forgasd bele alaposan őket. Helyezd el a sütőtök kockákat  a tepsibe szépen sorban, ügyelve, hogy ne érjenek egymáshoz. 
  4. Ugyanabban a tálba, amiben a tököt  keverted, helyezd bele a sertéshúst, és sózd, szórd meg a zsályával. Keverd össze a sertést és a fűszereket.
  5. Formázd a húst 32 kis méretű golyóra (nagyon kicsi lesz). Érdemes vizes kézzel készíteni a kolbászgolyókat, hogy ne ragadjon. Helyezd a kolbászgolyókat a tepsi másik felére szépen, sorban, szintén ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz.
  6. Süsd 15 percig. Forgasd meg a kolbászgolyókat és a sütőtök kockákat is, majd süsd még 10 percig. A sütőtök lehet, hogy még nem sül meg tökéletesen, de annyira legyen kemény, hogy fel tudd nyársalni. 
  7. Vedd ki a sütőből, és egy éles fogpiszkálóval készítsd el a falatkákat. Először a sütőtök kockákat, majd a kolbászlabdákat húzd fel a nyársra. Tálald melegen.

Hasonló cikkek

>