Fokhagymás Paszternák-Karfiol Püré

Megosztás:

Próbáld ki ezt az igazán krémes, ínycsiklandó köretet!


Print Recipe
Fokhagymás Paszternák-Karfiol Püré
Fogás Köretek
Konyha AIP, MED Protokoll
Mennyiség
Hozzávalók
A püré elkészítéséhez
Fogás Köretek
Konyha AIP, MED Protokoll
Mennyiség
Hozzávalók
A püré elkészítéséhez
Elkészítés
  1. Hámozzuk meg a gerezdjeire szedett fokhagymát, és egy kis mangalicazsíron, folyamatosan kevergetve karamellizáljuk meg egy vaslábosban vagy serpenyőben.
  2. Amíg a fokhagyma készül, egy lábosban pároljuk meg a felkockázott paszternákot, amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a karfiolt, és pároljuk további 10-12 percig, hogy átpuhuljanak annyira, hogy egy villát bele tudjunk szúrni.
  3. Turmixoljuk össze a párolt zöldségeket a pirított fokhagymával, a kókusztejjel és kókuszolajjal (ghível), sózzuk ízlés szerint.
  4. Addig turmixoljuk, amíg krémes állagú, sima pürét kapunk.
  5. Utólag fűszerezhetjük még ha szükséges.
  6. Díszítésként kakukkfűvel és/vagy apróra vágott metélőhagymával szórjuk meg a tetejét.

Hasonló cikkek

>