Egy nyári frissítő receptet hoztam neked, ami akár desszertként, nasiként is megállja a helyét.
Ezt a gyümölcsös turmixot készítheted kókuszchipszből, de a legjobb friss, fiatal kókuszdióból, amit már Magyarországon is több helyen, nagyobb szupermarketekben és ázsiai boltokban is megvásárolhatsz. A fiatal kókuszdió külseje világos és egy késsel felvágható a teteje, így a benne található nagy mennyiségű kókuszvíz könnyen kiönthető. A zsenge kókuszhúst egy kanállal ki tudod kaparni. Ha nem tudod beszerzni, akkor használj kókuszpelyhet, kókuszchipszet és szűrt vizet az elkészítéshez. Az elkészült turmixot jégkrémformában lefagyaszthatod, így egészséges nasit adhatsz gyermekednek vagy kényeztetheted vele magadat 🙂
A receptben az epret helyettesítsd bármilyen szezonális bogyós gyümölccsel: próbáld ki ribizlivel, áfonyával, szederrel.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 15 dkg friss kókuszdió, vagy kókuszpehely
- 5 dl kókuszvíz, vagy szűrt víz
- 20 dkg friss vagy fagyasztott eper
- 1 ek rózsavíz Opcionális
- jégkocka szűrt vízből, opcionális
- kókuszkrém Díszítéshez
- 2-3 db Friss mentalevél Opcionális, díszítéshez
Hozzávalók
|
|
- Verjük a kókuszkrémet habbá kézzel, vagy géppel, majd tegyük félre.
- Tegyük a turmixba a kókuszt, vagy a kókuszpelyhet, valamint a vizet és magas fokozaton turmixoljuk amíg krémes állagúvá válik.
- Ezután adjuk hozzá az epreket, a rózsavizet és keverjük tovább, amíg homogén krémet kapunk. Hogy igazán hűsítő ital legyen a nyári melegben, adjunk hozzá jégkockákat.
- Ha elkészült, öntsük turmixos pohárba, és a tetejére tegyük rá a habbá vert kókuszkrémet.
- Díszíthetjük a poharunkat friss eperrel és mentalevéllel.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713176664512