Bazsalikomos-avokádós sült lazac

Közeleg a karácsony és ahány család annyi szokás az ünnepi menüt illetően, és általában ha halról van szó, akkor a ponty és a lazac kerül szóba.

Ma a lazac kedvelőknek hoztam egy nagyon gyorsan elkészíthető, mégis ízletes receptet.

Ne feledkezz meg a zöldségmatekról sem, így köretként egyszerű tepsis zöldséget ajánlok ehhez a finomsághoz.

Kockázz fel néhány szem édesburgonyát, sárgarépát, gombát(visszavezetős), cukkinit, rózsáira szedett brokkolit, karfiolt. Adj hozzájuk egy kis kókuszolajat, friss fűszernövényeket (bazsalikom, petrezselyem) és időnként megkevergetve süsd meg őket.

Akár a hallal együtt is sütheted őket, egy alacsonyabb sínre téve a sütőben.

Print Recipe
Bazsalikomos-avokádós sült lazac
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra.
  2. Vágd apróra a hozzávalókat, vagy helyezd egy turmixba őket és turmixold homogén pürévé.
  3. Az avokádót pucold meg, a belsejét pürésítsd amíg krémes lesz. Add hozzá az apróra vágott kapribogyót, fokhagymát, bazsalikomot és citromhéjat.
  4. Helyezd a lazacfiléket a tepsibe. Egy kanál segítségével halmozd a filékre az avokádó keveréket.
  5. Tedd be a sütőbe, és süsd a lazacfilé vastagságától függően 10-15 percig.
  6. Helyezd a tepsit a sütőben egy magasabb sínre 3-4 percre, vagy kapcsold a sütőt grillező funkcióra addig, amíg az avokádó krém kissé megbarnul.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713173928563/

>