Közeleg a karácsony és ahány család annyi szokás az ünnepi menüt illetően, és általában ha halról van szó, akkor a ponty és a lazac kerül szóba.
Ma a lazac kedvelőknek hoztam egy nagyon gyorsan elkészíthető, mégis ízletes receptet.
Ne feledkezz meg a zöldségmatekról sem, így köretként egyszerű tepsis zöldséget ajánlok ehhez a finomsághoz.
Kockázz fel néhány szem édesburgonyát, sárgarépát, gombát(visszavezetős), cukkinit, rózsáira szedett brokkolit, karfiolt. Adj hozzájuk egy kis kókuszolajat, friss fűszernövényeket (bazsalikom, petrezselyem) és időnként megkevergetve süsd meg őket.
Akár a hallal együtt is sütheted őket, egy alacsonyabb sínre téve a sütőben.
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 10 gramm apróra vágott friss bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes avokádó
- 1 teáskanál kapribogyó, lecsepegtetve és apróra vágva
- 1 db bio citrom reszelt héja
- 3-4 db lazacfilé (180-200 gramm)
- 1-2 teáskanál kókuszolaj
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra.
- Vágd apróra a hozzávalókat, vagy helyezd egy turmixba őket és turmixold homogén pürévé.
- Az avokádót pucold meg, a belsejét pürésítsd amíg krémes lesz. Add hozzá az apróra vágott kapribogyót, fokhagymát, bazsalikomot és citromhéjat.
- Helyezd a lazacfiléket a tepsibe. Egy kanál segítségével halmozd a filékre az avokádó keveréket.
- Tedd be a sütőbe, és süsd a lazacfilé vastagságától függően 10-15 percig.
- Helyezd a tepsit a sütőben egy magasabb sínre 3-4 percre, vagy kapcsold a sütőt grillező funkcióra addig, amíg az avokádó krém kissé megbarnul.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713173928563/