AIP recept- Sárgarépahasábok

A sárgarépa az őszi-téli időszak kedvelt zöldsége. Könnyen beszerezhető, kedvező árú, és sokszínűen felhasználható. Nagyobb mennyiséget fogyasztva jól beleszámítható a napi egészséges szénhidrát fogyasztásba is. Elkészítés módjától és a fűszerezéstől függően nagyon széles palettán mozog az ízvilága.

Ez a köret recept egy nem hétköznapi ízesítést kapott. Ha köretként tálaljuk, mindenképpen válasszunk még mellé más zöldségeket is a tápanyagsűrű étrend megalapozásához. De ez a recept nagyon jól jöhet nasinak, egy összejövetelhez snack-nek, vagy “utazós” ételnek is akár. Mártogatósakhoz is kiváló!

 

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recept- Sárgarépahasábok
Fogás Köretek
Konyha AIP
Mennyiség
Fogás Köretek
Konyha AIP
Mennyiség
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 200 C fokra.
  2. Tisztítsd meg, majd szeleteld a sárgarépát egyenlő méretű hasábokra.
  3. Locsold meg a répacsíkokat az olajjal, szórd meg a fahéjjal és a kókuszliszttel (opcionális) és terítsd szét egy tepsire úgy, hogy ne fedjék egymást a hasábok.
  4. Süsd 25-30 percig (légkeveréses opcióval ha tudod), vagy ameddig megpuhul.
  5. Tálalhatod kókusz vajjal vagy kókusz tejszínnel.
Megjegyzés

A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284017/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.