Pulykagombóc saláta
Veres Krisztina receptje
Forrás: The Wahls Protocol – Cooking for Life
Előkészítés | 20 perc |
Mennyiség |
személy
|
- 15 dkg darált pulyka
- 2 evőkanál libazsír
- 1 csipet friss oregánó
- 1 csipet aprított petrezselyem zöld
- 1 csipet természetes kősó vagy tengeri só
- 20 dkg kelkáposzta
- 10 dkg sütőtök
- 10 dkg lilakáposzta
- 3 dkg póréhagyma
Hozzávalók
|
|
- A darálthúst, oregánót, petrezselyemzöldet, sót, 2 evőkanál libazsírt aprítógépbe tesszük és krémesre keverjük.
- Egy serpenyőben a maradék zsírt hevítjük amiben a húsgolyókat megsütjük, vagy a golyókat tepsibe tesszük és a sütőben megsütjük.
- Közben elkészítjük a salátát. A kelkáposztát aprítjuk, a lilakáposztát, sütőtököt reszeljük, a pórét karikázzuk.
- A káposztákat külön serpenyőben megpároljuk.
- Tálra tesszük a kelkáposztát, lilakáposztát, pórét, sütőtököt, ráhelyezzük a megsült pulykagolyókat.
- A hús szafttal meglocsoljuk.
- Jó étvággyal elfogyasztjuk! 🙂