AIP recept- Házi májkrém

Egy egyszerű receptet nagyszerűvé tesznek az apróságok. Ilyen például, hogy a ropogósra sült szalonnát félretesszük, a zsírján megsütjük a májat és a végén a pörccel tálaljuk a májkrémet. Ettől válik egy sima házi májkrém pástétommá.
Ha egyszerűsíteni akarsz, akkor valami jó forrású állati zsiradékon piríts hagymát, süsd meg rajta a májat, majd turmixold szét a fűszerekkel és sóval. Kenheted nyers zöldségszeletekre, salátára, sült batátakarikákra vagy AIP főzőbanánlepénykére.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
AIP recept- Házi májkrém
Fogás Előétel
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Előétel
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Pirítsd a szalonna szeleteket egy öntöttvas edényben ropogósra. Tedd félre hűlni, de a zsírt tartsd meg a serpenyőben. Ebben fogjuk megsütni a májat.
  2. Add hozzá a hagymát és pirítsd 2 percig közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát is és pirítsd még egy percig.
  3. Add hozzá a májat, fűszerezd rozmaringgal, kakukkfűvel. Csak a sütés után sózd. Pirítsd 3-5 percig oldalanként, amíg már nem rózsaszín a közepén.
  4. Vedd le a tűzről és helyezd a serpenyő tartalmát egy turmixgépbe vagy robotgépbe, öntsd hozzá az olvasztott kókuszolajat és a sót. Turmixszold addig, amíg besűrűsödik. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis kókuszolajat.
  5. Aprítsd a lehűtött szalonnát csíkokra és keverjük össze a pástétommal egy kis tálban. Díszítsd friss fűszernövényekkel és tálald sárgarépa- vagy uborkaszeletekkel.
Megjegyzés

A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284365/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük