Egy egyszerű receptet nagyszerűvé tesznek az apróságok. Ilyen például, hogy a ropogósra sült szalonnát félretesszük, a zsírján megsütjük a májat és a végén a pörccel tálaljuk a májkrémet. Ettől válik egy sima házi májkrém pástétommá.
Ha egyszerűsíteni akarsz, akkor valami jó forrású állati zsiradékon piríts hagymát, süsd meg rajta a májat, majd turmixold szét a fűszerekkel és sóval. Kenheted nyers zöldségszeletekre, salátára, sült batátakarikákra vagy AIP főzőbanánlepénykére.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 6 db baconszalonna (nitrát és adalékmentes)
- 1 db vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 45 dkg legeltetett marha máj
- 2 evőkanál friss rozmaring
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál friss kakukkfű
- 125 ml olvasztott kókuszolaj
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- Friss sárgarépa- vagy uborkaszeletek
Hozzávalók
|
|
- Pirítsd a szalonna szeleteket egy öntöttvas edényben ropogósra. Tedd félre hűlni, de a zsírt tartsd meg a serpenyőben. Ebben fogjuk megsütni a májat.
- Add hozzá a hagymát és pirítsd 2 percig közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát is és pirítsd még egy percig.
- Add hozzá a májat, fűszerezd rozmaringgal, kakukkfűvel. Csak a sütés után sózd. Pirítsd 3-5 percig oldalanként, amíg már nem rózsaszín a közepén.
- Vedd le a tűzről és helyezd a serpenyő tartalmát egy turmixgépbe vagy robotgépbe, öntsd hozzá az olvasztott kókuszolajat és a sót. Turmixszold addig, amíg besűrűsödik. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kis kókuszolajat.
- Aprítsd a lehűtött szalonnát csíkokra és keverjük össze a pástétommal egy kis tálban. Díszítsd friss fűszernövényekkel és tálald sárgarépa- vagy uborkaszeletekkel.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284365/