A karfiolrizs egy népszerű köret az Autoimmun Protokoll étrenden. Megbolondíthatod fűszerekkel vagy csak egyszerű, de nagyszerű kiegészítője lehet a raguknak. Ha véletlen kimaradna köretként, hasznosítsd újra salátának. Persze elkészítheted csak e mediterrán saláta kedvéért is.
A salátába használj bátran friss összetevőket a szárított helyett. Magyarországon is megterem a füge, így ha be tudod szerezni, akkor friss gyümölcsöt használj. Egyébként válassz cukrozatlan, natúr aszalványt.
A mediterrán saláta ízletes köret lehet húsételek vagy halak mellé.
Mennyiség |
|
- 1 evőkanál avokádó olaj
- 75 dkg nyers karfiolrizs (robotgépben apróra darabolt karfiol)
- 1/4 teáskanál só
- 10 dkg hámozott, magozott, és a kockára vágott uborka
- 15 dkg apróra vágott petrezselyem
- 6 dkg szárított vörösáfonya
- 4 dkg aszalt füge
- 4 dkg kockára vágott lilahagyma
- 4 db hagyma szeletelve
- 1 evőkanál aprított friss kapor
- 3 evőkanál olivaolaj
- 1,5 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál almaecet
- 1/2 teáskanál reszelt narancshéj kezeletlen, bio
- 1/2 teáskanál tengeri só
- 1-2 gerezd fokhagyma szétnyomva
- 1/4 teáskanál szárított kapor
Hozzávalók
Hozzávalók (Salátához):
Hozzávalók (Öntethez)
|
|
- Melegítsd az olajat egy nagy rozsdamentes acél serpenyőben közepes lángon.
- Add hozzá a karfiolrizst és a sót. Pirítsd 5 percig, 2 percenként keverd meg, hogy ne ragadjon le.
- Közben a maradék saláta összetevőket tedd egy tálba, keverd össze.
- Add hozzá a lehűtött és főtt karfiolrizst.
- Öntsd a salátaöntet valamennyi hozzávalóját egy kis tálba, és keverd össze.
- Óvatosan öntsd a salátára egyenletesen, hogy mindenhol érje.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284690/