A brokkoli nyár elejétől egészen tél közepéig terem. Nem szereti a nagy meleget, ezért a kánikulai hetekben nem biztos, hogy hozzájutsz.
Ez a krémleves remekül egyesíti a gyógyító alaplé pozitív hatásait a brokkoli vitamin-, antioxidáns- és tápanyagtartalmával, valamit az avokádó többszörösen telítetlen zsírsavaival.
Készítheted sűrűbb, pürészerűre vagy hígabb, levesesebb állagúra.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Hozzávalók
|
|
- Mosd meg és szedd a brokkolikat rózsákra. Ha nagyon fás lenne a szára, vágd le. Egyébként karikázd fel azt is.
- A hámozott, magozott avokádót darabold fel.
- Öntsd a csontlevest egy lábosba és melegítsd fel.
- Add hozzá a brokkolit és párold addig, amíg sötétzöld színű lesz és megpuhul, kb. 7-8 percig.
- Vedd a lángot kicsire.
- Tedd bele az avokádó darabokat a lábosba. Főzd további 3-4 percig, amíg az avokádó átmelegszik.
- Egy botmixerrel, vagy egy turmixgépben, robotgépben turmixold szét.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284569/