Marhahús pogácsák belsőséggel, gyümölcsökkel

Ez a visszavezetős recept tökéletes módja annak, hogy belsőségeket fogyassz, még akkor is, ha nem rajongsz érte. A marhahúspogácsákba elrejtve, szinte észrevehetetlen, mégis beviszed velük a szükséges tápanyagokat. Pillanatok alatt elkészül, és tökéletes feltét lehet, egy karfiolrizshez, vagy édesburgonya püréhez. Könnyen csomagolható fehérjeforrás munkahelyi ebédhez vagy utazáskor is magaddal viheted.

Gyakran hallom a V.Á.L.T.S.® programba belevágó tanítványaimtól, hogy problémát okoz nekik a belsőségek elfogyasztása. Annak, aki korábban nem fogyasztott ilyesmit, szokatlan lehet az íze, állaga. Ha te is ebben a cipőben jársz, akkor jó tipp lehet elrejteni húspogácsába. A gyermeked tányérjára is becsempészheted így. 😉 A hús mellé ledarálva, ízesítve fel sem tűnik. Kár lenne kihagyni ezt a szuper ételcsoportot: rendkívül tápanyagdús, a tápanyagsűrűségi piramis legtetején található. A jó forrású, szabadon tartott (legeltetett, kapirgálós) állatoktól származó belsőségek vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagok. Zsírban oldódó vitaminok, B-vitamin, cink, szelén, vas, Q10 koenzim kiváló forrása lehet.

Ez a recept ugyan visszavezetős, de pici átalakítással eliminációs időszakban is fogyasztható. Ghí és vaj helyett állati zsír, avokádó- vagy kókuszolajat használj. Ekkor a borsot is hagyd ki és borsikafűvel vagy más zöldfűszerrel ízesítsd a húspogácsát.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Marhahús pogácsák belsőséggel, gyümölcsökkel
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 30 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Minden összetevőt alaposan keverjünk össze egy húsmasszává.
  2. Közepes lángon melegítsünk egy serpenyőben zsiradékot.
  3. Az összekevert masszából formázzunk pogácsákat és süssük meg mindkét oldalát amíg szépen megbarnulnak.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.westonaprice.org/organ-berry-patties/