Firss, citrusos saláta. Akár előételnek is megfelel.
Mennyiség |
|
- 10 dkg rukkola megmosva, lecsöpögtetve)
- 1 kisebb gumó édeskömény vékonyra szeletelve
- 2 evőkanál extra szűz olivaolaj
- 1/4 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- Borsikafű Ízlés szerint
Hozzávalók
|
|
- A rukkolát és az édesköményt keverjük össze egy tálba.
- Egy másik edénybe(lehetőleg zárhatóba) öntsük össze az olajat, citromhéjat, sót és borsikafüvet.
- Zárjuk le, és rázzuk addig, amíg sima és krémes elegyet kapunk.
- Öntsük rá a dresszinget a rukkolára és az édesköményre. Finoman forgassuk össze és fogyasszuk!
- Tálaláskor díszítsük citromkarikákkal.