Egy egyszerű fasírtból megfelelő fűszerezéssel gyulladáscsökkentő étel lesz. Persze ehhez mindenképp válassz jó forrású, legeltetett borjúhúst. Vagy csinálhatod más szintén jó forrásból származó darált húsból.
Egy kutatás szerint a gyömbért fogyasztó RA-ban érintettek 75%-a a fájdalom enyhülését és a duzzanat csökkenését tapasztalta. A zöld levesek, mint a koriander is fontos szerepet játszanak az AIP étrendben, hatékonyan támogatják a méregtelenítést. A fokhagyma amellett, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, vérnyomáscsökkentő, valamint antibakteriális és gombaellenes hatással is bír. Fűszerezd velük bátran a fasírtot és tálald a zöldségmatekkal a jobb hatás kedvéért.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 90 dkg darált borjúhús
- 1 db lime reszelt héja (bio)
- 15 gr apróra vágott koriander egy kisebb csokor
- 5 gerezd fokhagyma zúzott
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra. Bélelj ki klórmentes sütőpapírral egy tepsit. Vagy válassz egy lapos hőálló jénai tálat a sütéshez.
- Keverd össze a hozzávalókat egy nagy tálba.
- Formázz 12 egyenlő méretű fasírtot, kb 4 cm-es átmérőjűt.
- Süsd 23-25 percig, amíg a közepe is átsül. Tálalás előtt megszórhatod extra sóval.
- Tárold zárt üvegedényben a hűtőben vagy fagyasztóban.
- Tálald zöldsalátával, szeletelt avokádóval, petrezselyemmel és korianderrel vagy dinsztelt zöld levelekkel.
A recept és kép forrása:
https://in.pinterest.com/pin/369576713157284396/