Töltött cukkini hajók

Megosztás:

Ismét egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető receptet ajánlok neked a hétköznapokra. Ha nem csak a tányérodra szeretnéd pakolni a zöldségmatekot, és van rá fél órád, akkor érdemes elővenni a serpenyődet. A spenót a zöld levelesek közé tartozik, a hagyma, fokhagyma, gomba a kénesek közé, a cukkini a színesek közé, így teljesül a3x3-as matek ebben az ételben.

A cukkini helyett választhatsz bármilyen szezonális téli tököt is. Sonkatökkel, Hokkaidóval vagy nagydobosival is kipróbálhatod. Ezek a tökök is mind a színes kategóriába esnek.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Print Recipe
Töltött cukkini hajók
töltött cukkini hajók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 40 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
töltött cukkini hajók
Elkészítés
  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. Mossuk meg a cukkiniket, vágjuk félbe őket hosszában.
  3. Kaparjuk ki a belsejét egy kanál segítségével. Készítsünk kis csónakokat belőlük. Érdemes az aljukat egyenesre vágni, hogy egyenletesen megsüljenek a sütőben. A kikapart belsejét aprítsuk fel és tegyük félre.
  4. Készítsünk egy keveréket. Egy pohárba tegyünk 1 teáskanál olajat, fokhagymanyomóval préseljünk bele 1 gerezd fokhagymát, egy csipet sót és szárított, vagy friss bazsalikomot.
  5. Az elkészült keverékkel vékonyan kenjük meg a kis csónakjainkat és betesszük őket a sütőbe kb. 20 percre, vagy addig, amíg szépen megbarnulnak a széleik.
  6. Beletesszük egy serpenyőbe a többi hozzávalót: a darált húst, a spenótot, az apróra vágott újhagymát, fokhagymát, gombát, valamint a félretett cukkiniből kivájt darabokat, olajbogyókat, bazsalikomot, sót ízlés szerint, valamint 1 teáskanál olívaolajat.
  7. Alaposan összekeverjük, és addig sütjük amíg a hús elkészül, illetve elfő a leve.
  8. Amikor elkészülnek a sütőben a cukkini hajók, és a serpenyőben is elkészült a töltelék, akkor egyszerűen megtöltjük egy kanál segítségével a cukkini csónakokat a húsos töltelékkel.
  9. Tegyük vissza még pár percre a sütőbe a megtöltött cukkini hajókat és süssük készre a töltelékkel együtt.
  10. Tetejét szórjuk meg friss bazsalikommal, apróra vágott avokádóval, vagy újhagyma karikákkal ízlés szerint.
Megjegyzés

Figyelj arra, hogy az összetevőkhöz minőségi alapanyagokat szerezz. Ezzel kapcsolatban olvasd el az ajánlásainkat a Beszerzési források oldalon.

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713173843072/

 

Hasonló cikkek

>