Igazodva az őszhöz, most egy idényzöldségből készített finomsággal érkeztem. Ez a sütőtök pite igazán egyszerűen elkészíthető és elfoglalhatja méltó helyét a vasárnapi ebéd asztalán! 🙂
Előkészítés | 35 perc |
Pihentetés | 30 perc |
Mennyiség |
szelet
|
- 350 gramm sütőtök hámozva, apróra kockázva / elő is főzheted
- 1/4 teáskanál gyömbér por
- 300 gramm sűrű kókuszkrém, vagy kókuszvaj + egy kevés a díszítéshez
- 60 gramm nyers méz
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál szerecsendió Nem AIP összetevő, elhagyható
- 1/4 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 3 teáskanál vanília kivonat
Hozzávalók
|
|
- Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
- Készítsünk elő egy turmixgépet
- Minden összetevőt tegyünk a turmixgépbe, a hozzávalók felsorolásának sorrendjében.
- Több, rövidebb ideig tartó, alacsony impulzusú keveréssel keverjük pár percig. Ezután kaparjuk le a turmix szélére feltapadt hozzávalókat.
- Kapcsoljuk magasabb fokozatra, és pár percig turmixoljuk tovább mindaddig, amíg egy homogén, sűrű masszát kapunk.
- Készítsünk elő muffinsütőt, vagy egy tortaformát, üvegtálat tetszés szerint.
- Tegyük a formába a krémet, dolgozzuk el egyenletesen, majd tegyük a sütő középső rácsára.
- Süssük kb. 25 percig, de ellenőrizzük sütés közben.
- Akkor van kész, ha a teteje kissé megbarnul, és berepedezik.
- Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt, tegyük a hűtőbe még 10-15 percre, hogy összeérjenek az ízek.
- A pite tetejét díszíthetjük egy kis kókuszkrémmel, de önmagában is fogyasztható, krémes állagú desszertet kapunk.
A recept és a kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713173617656/