Végre itt a sütőtök szezon! Egyszerű, de nagyszerű köret vagy nasi lehet a sült tök. Azonban nem kell sok, hogy picit megbolondítsuk ezt a zöldséget. Változatos ízkombinációkat érhetsz el egyszerű zöldfűszerekkel: zsálya, bazsalikom, oregánó, rozmaring… Csak a képzeletet szab határt!
Próbáld ki a szivárvány sütőtököt, a zsályás-kolbászos sütőtök falatkákat vagy a marhapörköltet AIP módra sütőtökkel!

Mennyiség |
|
- 1 db nagy sütőtök
- 60 ml olívaolaj vagy kókuszolaj
- 2-3 teáskanál friss, szárított fűszernövény (ízlés szerint)
- só ízlés szerint
Hozzávalók
|
![]() |
- Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra.
- Mosd meg a sütőtököt, darabold fel, távolítsd el a magokat és hámozd meg. Ezután vágd fel tetszés szerinti csíkokra, hasábokra.
- Helyezd egy tálba a csíkokat, egyenletesen kend be olvasztott kókuszolajjal és a fűszerekkel.
- Egy tepsire helyezd a tökcsíkokat egyenletesen, egy rétegben. Tehetsz a tepsire sütőpapírt, ha nem szeretnéd, hogy leragadjon a tepsire.
- Süsd 20-25 percig, vagy amíg aranyszínű és ropogós lesz. Ízlés szerint sóval tálald.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284504/