A curry fűszerkeverékek általában olyan összetevőket tartalmaznak, amelyeket a V.Á.L.T.S.® Autoimmun Eliminációs időszakban várólistára teszünk. A csucsorfélék helyett azonban isteni zöldfűszereket használhatunk.
Ebben a zöld curry-ben a bazsalikom, a gyömbér, a lime és a kurkuma adják az erős, jellegzetes fűszerezést. Amellett, hogy rendkívül ízletes lesz, ezek az összetevők segítenek a gyulladáscsökkentésben és az immunrendszer kiegyensúlyozásában. És nem utolsó sorban a zöldségmatekot is kipipálhatod. 😉 A színes, a kénes és a zöldleveles zöldségek is egyből benne lesznek ebben a fantasztikus egytálételben. Tálalj mellé még egy adag biztonságos keményítőst és tuti, hogy se te, se a sejtjeid nem maradnak éhen.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 4 dl kókusztej
- 40 gramm friss bazsalikom
- 3 cm friss gyömbér
- 2 evőkanál Lime leve
- 1/2 teáskanál őrölt kurkuma
- 2 nagyobb sárgarépa
- 1 kisebb fej brokkoli
- 1 db cukkini
- 45 dkg lazac filé (4-5 filé)
Hozzávalók
|
|
- Tedd egy turmixgébe a kókusztejet, gyömbért, bazsalikomot, a lime levét és az őrölt kurkumát, majd turmixold őket össze.
- Az így készült mártást öntsd egy nagyobb serpenyőbe vagy edénybe, és közepes lángon melegítsd.
- Add hozzá a felkockázott zöldségeket és forrald össze őket.
- Főzd 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- Csinálj helyet a serpenyőben a lazacnak, és tedd őket bele a serpenyőbe.
- Lefedve 15-20 percig párold, amíg a lazac megfő, és a zöldségek is megpuhulnak.
- Tálald karfiolrizzsel, vagy a kedvenc köreteddel.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179083005