Zöld curry lazaccal

A curry fűszerkeverékek általában olyan összetevőket tartalmaznak, amelyeket a V.Á.L.T.S.® Autoimmun Eliminációs időszakban várólistára teszünk. A csucsorfélék helyett azonban isteni zöldfűszereket használhatunk.

Ebben a zöld curry-ben a bazsalikom, a gyömbér, a lime és a kurkuma adják az erős, jellegzetes fűszerezést. Amellett, hogy rendkívül ízletes lesz, ezek az összetevők segítenek a gyulladáscsökkentésben és az immunrendszer kiegyensúlyozásában. És nem utolsó sorban a zöldségmatekot is kipipálhatod. 😉 A színes, a kénes és a zöldleveles zöldségek is egyből benne lesznek ebben a fantasztikus egytálételben. Tálalj mellé még egy adag biztonságos keményítőst és tuti, hogy se te, se a sejtjeid nem maradnak éhen.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Zöld curry lazaccal
Kép az ételről
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Sütés/főzés 20 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Kép az ételről
Elkészítés
  1. Tedd egy turmixgébe a kókusztejet, gyömbért, bazsalikomot, a lime levét és az őrölt kurkumát, majd turmixold őket össze.
  2. Az így készült mártást öntsd egy nagyobb serpenyőbe vagy edénybe, és közepes lángon melegítsd.
  3. Add hozzá a felkockázott zöldségeket és forrald össze őket.
  4. Főzd 2-3 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  5. Csinálj helyet a serpenyőben a lazacnak, és tedd őket bele a serpenyőbe.
  6. Lefedve 15-20 percig párold, amíg a lazac megfő, és a zöldségek is megpuhulnak.
  7. Tálald karfiolrizzsel, vagy a kedvenc köreteddel.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713179083005

>