Brokkoli rizs

Megosztás:

A brokkoli nyár elejétől egészen tél közepéig terem.
A brokkolit vitaminokban-, antioxidánsokban- és tápanyagokban gazdag tulajdonságai miatt ajánlott fogyasztani.

Ez a recept, a karfiolrizs alternatívája, mely a zöldségmatek kéneseit képviselve tökéletes köret.

Csakúgy, mint a karfiolrizs, a brokkoli rizs is átveszi azokat az ízeket, amelyekkel megfőzöd.
Ha ázsiai ihletésű ételhez szeretnéd tálalni, tegyél bele olyan édes és savanyú ízeket, mint a fokhagyma, gyömbér, kókusz aminoszósz és nyers méz.
De ízesítheted egyszerűen sóval, vagy bármilyen zöldfűszerrel.

Variáld kedvedre! 🙂

 

Print Recipe
Brokkoli rizs
Brokkoli rizs
Fogás Köretek
Konyha AIP
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
adag
Fogás Köretek
Konyha AIP
Előkészítés 5 perc
Mennyiség
adag
Brokkoli rizs
Elkészítés
  1. Szedd a brokkolit rózsáira és vágd őket 2-3 cm-es darabokra. Egy zöldséghámozó segítségével hámozd meg a szárát, és szintén vágd kockákra.
  2. Tedd egy konyhai robotgépbe, és addig "daráld", amíg a brokkoli apró, rizsnyi darabokra törik (a robotgép méretétől függően ezt akár több adagban is megteheted).
  3. Egy serpenyőben, közepes lángon, az extra szűz olívaolajjal és tetszés szerinti fűszerekkel párold készre.
  4. A brokkoli rizst légmentesen záródó edényben tárolhatod a hűtőszekrényben legfeljebb 4 napig, vagy legfeljebb 1 hónapig a fagyasztóban.
Megjegyzés

Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713186590110/

Hasonló cikkek

>
MED Központ
Sütikezelési tájékoztató

Ez a weboldal sütiket (kisméretű szöveges fájlokat) használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa számodra. A süti információkat a böngésződ tárolja, és olyasmiket csinál, mint például felismer, hogy jártál-e már ezen a weblapon, és ha igen, megőrzi, hogy mit csináltál és hogyan szereted használni a weboldalt, vagy például névtelen információkat gyűjt a látogatókról, ezzel segítve az én munkámat, hogy tudjam, melyik tartalom volt a leghasznosabb számodra.

A sütik beállításait a bal oldalon található füleken módosíthatod.