A brokkoli nyár elejétől egészen tél közepéig terem.
A brokkolit vitaminokban-, antioxidánsokban- és tápanyagokban gazdag tulajdonságai miatt ajánlott fogyasztani.
Ez a recept, a karfiolrizs alternatívája, mely a zöldségmatek kéneseit képviselve tökéletes köret.
Csakúgy, mint a karfiolrizs, a brokkoli rizs is átveszi azokat az ízeket, amelyekkel megfőzöd.
Ha ázsiai ihletésű ételhez szeretnéd tálalni, tegyél bele olyan édes és savanyú ízeket, mint a fokhagyma, gyömbér, kókusz aminoszósz és nyers méz.
De ízesítheted egyszerűen sóval, vagy bármilyen zöldfűszerrel.
Variáld kedvedre! 🙂
Előkészítés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
|
|
- Szedd a brokkolit rózsáira és vágd őket 2-3 cm-es darabokra. Egy zöldséghámozó segítségével hámozd meg a szárát, és szintén vágd kockákra.
- Tedd egy konyhai robotgépbe, és addig "daráld", amíg a brokkoli apró, rizsnyi darabokra törik (a robotgép méretétől függően ezt akár több adagban is megteheted).
- Egy serpenyőben, közepes lángon, az extra szűz olívaolajjal és tetszés szerinti fűszerekkel párold készre.
- A brokkoli rizst légmentesen záródó edényben tárolhatod a hűtőszekrényben legfeljebb 4 napig, vagy legfeljebb 1 hónapig a fagyasztóban.
Kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713186590110/