Ez a sült kelbimbó köretnek vagy akár egytálételnek is kiválóan beválik.
Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/369576713164284409/
Mennyiség |
személy
|
- 90 dkg kelbimbó, megpucolva, negyedelve
- 6 szelet házi (mindenmentes) szalonna felaprítva
- 1 db vöröshagyma kockákra vágva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg gomba aprítva
- 1 teáskanál természetes kősó
- 4 evőkanál kókuszolaj
- 5 evőkanál maniókaliszt
- 1 doboz zsíros kókusztej
- 125 ml csontleves alaplé
- Friss metélőhagyma, apróra vágva a díszítéshez
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 190 fokosra. Zsírozz ki egy 9 × 13-as sütőedényt.
- Tedd a kelbimbót a sütőedénybe és tedd félre.
- Egy nagy, vastag falú rozsdamentes vagy kerámia serpenyőben pirítsd meg a szalonnát közepes hőmérsékleten. Szedőkanállal szedd ki a szalonnát. Itasd fel a szalonna zsiradékát egy papírtörlővel. Tedd a szalonnát a kelbimbó tetejére, majd tedd félre.
- Adj 1 evőkanál kókuszolajat a serpenyőbe. Add hozzá a hagymát, fokhagymát, gombát és sót, és dinszteld amíg a hagyma üveges lesz. Kb. 8 perc.
- Szedd ki a keveréket a serpenyőből egy tiszta edénybe és tedd félre.
- Ugyanabban a serpenyőbe tegyél 3 evőkanál zsiradékot. Add hozzá a maniókalisztet és gyorsan kevergetve, közepes lángon hevítsd, amíg elkezd buborékolni. Miközben továbbra is habverővel kevergeted, lassan öntsd hozzá kókusztejet is. Keverd addig, amíg be nem sűrűsödik.
- Add hozzá a dinsztelt hagymás gombát és az alaplevet a mártáshoz és keverd össze.
- Vedd le a tűzről, és öntsd a sütőtálba a kelbimbó és a szalonna tetejére.
- Süsd 20 percig lefedve, majd vedd le a fedelet, és állítsd a sütőt 210 fokra, és még 10 percig süsd, vagy amíg a rakott kelbimbó el kezd barnulni.
- Díszítsd metélőhagymával és tálald.