Krémes tepsis kelbimbó

Ez a sült kelbimbó köretnek vagy akár egytálételnek is kiválóan beválik.

kelbimbó

Forrás: https://hu.pinterest.com/pin/369576713164284409/

Print Recipe
Krémes tepsis kelbimbó
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 190 fokosra. Zsírozz ki egy 9 × 13-as sütőedényt.
  2. Tedd a kelbimbót a sütőedénybe és tedd félre.
  3. Egy nagy, vastag falú rozsdamentes vagy kerámia serpenyőben pirítsd meg a szalonnát közepes hőmérsékleten. Szedőkanállal szedd ki a szalonnát. Itasd fel a szalonna zsiradékát egy papírtörlővel. Tedd a szalonnát a kelbimbó tetejére, majd tedd félre.
  4. Adj 1 evőkanál kókuszolajat a serpenyőbe. Add hozzá a hagymát, fokhagymát, gombát és sót, és dinszteld amíg a hagyma üveges lesz. Kb. 8 perc.
  5. Szedd ki a keveréket a serpenyőből egy tiszta edénybe és tedd félre.
  6. Ugyanabban a serpenyőbe tegyél 3 evőkanál zsiradékot. Add hozzá a maniókalisztet és gyorsan kevergetve, közepes lángon hevítsd, amíg elkezd buborékolni. Miközben továbbra is habverővel kevergeted, lassan öntsd hozzá kókusztejet is. Keverd addig, amíg be nem sűrűsödik.
  7. Add hozzá a dinsztelt hagymás gombát és az alaplevet a mártáshoz és keverd össze.
  8. Vedd le a tűzről, és öntsd a sütőtálba a kelbimbó és a szalonna tetejére.
  9. Süsd 20 percig lefedve, majd vedd le a fedelet, és állítsd a sütőt 210 fokra, és még 10 percig süsd, vagy amíg a rakott kelbimbó el kezd barnulni.
  10. Díszítsd metélőhagymával és tálald.