Tökmag kruton (Pepitas)

Ezekben a hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel. Lapozz vissza a receptek közt, már találsz jó néhány visszavezetős ötletet.

Mára a tökmag kruton recepjét hoztam.

A tökmag cinkben, magnéziumban, antioxidánsokban és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag.

Az áztatás után alaposan kiszárítva jól tárolható. A tökmag krutonnal gazdagíthatod a salátáidat, fogyaszthatod nasiként, és kiegyensúlyozhatod vele étkezéseidet.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Tökmag saláta (Pepitas)
Fogás Saláta
Mennyiség
adag
Fogás Saláta
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Egy nagy üvegtálba tegyük a szűrt vizet, a sót, a paprikát, és öntsük hozzá a tökmagot.
  2. Hagyjuk ázni fedetlenül legalább 7 órán keresztül vagy egy éjszakán át
  3. Egy szűrő segítségével öntsük le róla a vizet, és a nedves tökmagokat egyenletesen oszlassuk el egy tepsin.
  4. Szárítsuk meleg sütőben (legfeljebb 65 C fokon) 12 órán keresztül, vagy amíg teljesen megszárad. Ha van aszaló gépünk, abban is elkészíthetjük.
  5. Amikor elkészült, tegyük egy légmentesen zárható tárolóba. Viszonylag hosszú ideig tárolható.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713176563744