Ezekben a hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel. Lapozz vissza a receptek közt, már találsz jó néhány visszavezetős ötletet.
Mára a tökmag kruton recepjét hoztam.
A tökmag cinkben, magnéziumban, antioxidánsokban és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag.
Az áztatás után alaposan kiszárítva jól tárolható. A tökmag krutonnal gazdagíthatod a salátáidat, fogyaszthatod nasiként, és kiegyensúlyozhatod vele étkezéseidet.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Mennyiség | adag |
- 0,5 kg nyers, hántolt tökmag
- 2 evőkanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 teáskanál cayenne paprika
- szűrt víz
Hozzávalók
| ![]() |
- Egy nagy üvegtálba tegyük a szűrt vizet, a sót, a paprikát, és öntsük hozzá a tökmagot.
- Hagyjuk ázni fedetlenül legalább 7 órán keresztül vagy egy éjszakán át
- Egy szűrő segítségével öntsük le róla a vizet, és a nedves tökmagokat egyenletesen oszlassuk el egy tepsin.
- Szárítsuk meleg sütőben (legfeljebb 65 C fokon) 12 órán keresztül, vagy amíg teljesen megszárad. Ha van aszaló gépünk, abban is elkészíthetjük.
- Amikor elkészült, tegyük egy légmentesen zárható tárolóba. Viszonylag hosszú ideig tárolható.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713176563744