2020. július 15.

Tökmag kruton (Pepitas)

Megosztás:

Ezekben a hetekben visszavezetős recepteket osztok meg veled. Ha már csinálod egy ideje az AIP eliminációt, akkor felmerül a kérdés, hogy jó, de mi van utána. Ebben szeretnék a segítségedre lenni néhány AIP visszavezetős recepttel. Lapozz vissza a receptek közt, már találsz jó néhány visszavezetős ötletet.

Mára a tökmag kruton recepjét hoztam.

A tökmag cinkben, magnéziumban, antioxidánsokban és egyszeresen telítetlen zsírsavakban gazdag.

Az áztatás után alaposan kiszárítva jól tárolható. A tökmag krutonnal gazdagíthatod a salátáidat, fogyaszthatod nasiként, és kiegyensúlyozhatod vele étkezéseidet.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Tökmag saláta (Pepitas)
Mennyiség
adag
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Egy nagy üvegtálba tegyük a szűrt vizet, a sót, a paprikát, és öntsük hozzá a tökmagot.
  2. Hagyjuk ázni fedetlenül legalább 7 órán keresztül vagy egy éjszakán át
  3. Egy szűrő segítségével öntsük le róla a vizet, és a nedves tökmagokat egyenletesen oszlassuk el egy tepsin.
  4. Szárítsuk meleg sütőben (legfeljebb 65 C fokon) 12 órán keresztül, vagy amíg teljesen megszárad. Ha van aszaló gépünk, abban is elkészíthetjük.
  5. Amikor elkészült, tegyük egy légmentesen zárható tárolóba. Viszonylag hosszú ideig tárolható.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713176563744

Hasonló cikkek

>