Kétszer sült édesburgonya

Végre itt a batátaszezon! Az édesburgonya fontos alapanyaga a V.Á.L.T.S.® funkcionális étrendnek, hiszen biztonságos keményítős, vagyis főzéssel semlegesíthetők a benne, természetes módon előforduló antitápanyagok. A legelterjedtebb, kicsit sütőtökre hajazó narancssárga mellett létezik a lila húsú, gesztenyére emlékeztető és a fehér húsú, leginkább krumplira hasonlító változata is. Számos elkészítési módja létezik a batátának. Lehet sütni, akár chipsznek is, főzni, pürésíteni, tölteni, rakottasként elkészíteni, lehet belőle saláta vagy brassói is.

Azok, akik már egy ideje követik a V.Á.L.T.S.® Funkcionális életmódprogramot és eszerint étkeznek, gyakran már túl édesnek érzik a batátát, azonban nem feltétlenül lesz az. Függ ez attól is, hogyan készítjük el. A kétszer sült édesburgonya ízletesen sós lesz. Ráadásul igazán látványos és szemet gyönyörködtetően színes fogás a szürkébb, őszi napokon is.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Kétszer sült édesburgonya
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra.
  2. Tedd az édesburgonyákat egy tepsire és süsd egy órán keresztül.
  3. Miközben a burgonya sül, a szalonnát süsd ropogósra és tedd félre hűlni.
  4. Ha elkészült az édesburgonya, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
  5. Vágd ketté őket és a héjából óvatosan szedd ki a burgonyát.
  6. Tedd egy robotgépbe, majd add hozzá a reszelt fokhagymát, sót, kókuszzsírt, a kókuszkrémet és a citromlevet.
  7. Keverd sima masszává.
  8. Ezután kanalazd vissza a burgonya héjába az ízesített batátakrémet.
  9. Díszítsd apróra vágott metélőhagymával.
  10. Tedd vissza a sütőbe és süsd további 15 percig.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181048322