Végre itt a batátaszezon! Az édesburgonya fontos alapanyaga a V.Á.L.T.S.® funkcionális étrendnek, hiszen biztonságos keményítős, vagyis főzéssel semlegesíthetők a benne, természetes módon előforduló antitápanyagok. A legelterjedtebb, kicsit sütőtökre hajazó narancssárga mellett létezik a lila húsú, gesztenyére emlékeztető és a fehér húsú, leginkább krumplira hasonlító változata is. Számos elkészítési módja létezik a batátának. Lehet sütni, akár chipsznek is, főzni, pürésíteni, tölteni, rakottasként elkészíteni, lehet belőle saláta vagy brassói is.
Azok, akik már egy ideje követik a V.Á.L.T.S.® Funkcionális életmódprogramot és eszerint étkeznek, gyakran már túl édesnek érzik a batátát, azonban nem feltétlenül lesz az. Függ ez attól is, hogyan készítjük el. A kétszer sült édesburgonya ízletesen sós lesz. Ráadásul igazán látványos és szemet gyönyörködtetően színes fogás a szürkébb, őszi napokon is.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
adag
|
- 3 db édesburgonya bármilyen színű lehet
- 4 db bacon szalonna
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1-2 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál kókuszkrém
- 1/2 teáskanál citromlé
- metélőhagyma díszítéshez
Hozzávalók
|
|
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C fokra.
- Tedd az édesburgonyákat egy tepsire és süsd egy órán keresztül.
- Miközben a burgonya sül, a szalonnát süsd ropogósra és tedd félre hűlni.
- Ha elkészült az édesburgonya, vedd ki a sütőből és hagyd kihűlni.
- Vágd ketté őket és a héjából óvatosan szedd ki a burgonyát.
- Tedd egy robotgépbe, majd add hozzá a reszelt fokhagymát, sót, kókuszzsírt, a kókuszkrémet és a citromlevet.
- Keverd sima masszává.
- Ezután kanalazd vissza a burgonya héjába az ízesített batátakrémet.
- Díszítsd apróra vágott metélőhagymával.
- Tedd vissza a sütőbe és süsd további 15 percig.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713181048322