A kapros uborkachips remek ropogtatni való lehet nyár esti beszélgetésekhez vagy más alkalmakra, amikor leülnél és kibontanál egy zacskó chipszet.Egy aszalógéppel pofonegyszerűen elkészíthető, hogy aztán pillanatok alatt el is tűnjön. 😀 Könnyű, sós, ropogós, amit nehéz abbahagyni, azonban ez egy igazán egészséges nasi.
Készítheted uborka helyett cukkiniből is. A kapor remekül passzol mindkét zöldséghez, de kipróbálhatod más zöldfűszerekkel is, pl. bazsalikommal vagy oregánóval.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 15 perc |
Sütés/főzés | 4 óra |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
|
|
- Helyezd az uborka szeleteket a zöldség aszalógépbe.
- Minden szelet uborkát szórd meg kaporral és sóval.
- Ezután indítsd el az aszalógépet néhány órára, amíg az uborka ropogós lesz. Figyelj rá, nehogy megégjen.
- Légmentesen lezárt edényben, eláll néhány napig a hűtőszekrényben.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180284609