A tavasz egyik csalhatatlan jele, hogy a medvehagyma mellett megjelenik a hónapos retek a piacokon, zöldségeseknél. Ezt a piros retket elsősorban nyersen szoktuk fogyasztani, ebben a receptben is így szerepel, de a keleti konyhák előszeretettel főzik meg. Fogyaszthatod úgy is.
A retek nyersen remek összetevője lehet ennek a friss, tavaszi salsának. A mexikói konyhában a salsa nemcsak a szószt jelenti, hanem létezik nyers zöldségekből készült, szaftos salátaszerű formája is. Az eliminációs időszakban a salsa csípősségét a hagyma és a retek adja. Tálalhatod húsok mellé, taco helyett pedig főzőbanánlepénnyel.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 1 db nagyobb kígyóuborka, kockázva
- 8-10 db hónapos retek, kockázva
- 1 evőkanál friss koriander, apróra vágva
- 2 db lilahagyma apróra vágva
- 2 db lime frissen facsart leve
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
- ízlés szerint természetes kősó vagy tengeri só
Hozzávalók
|
|
- Egy nagy tálban keverd össze a hozzávalókat.
- Még finomabb, ha legalább egy órára hűtőszekrénybe teszed tálalás előtt.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713182717435