Uborkás Retek salsa

A tavasz egyik csalhatatlan jele, hogy a medvehagyma mellett megjelenik a hónapos retek a piacokon, zöldségeseknél. Ezt a piros retket elsősorban nyersen szoktuk fogyasztani, ebben a receptben is így szerepel, de a keleti konyhák előszeretettel főzik meg. Fogyaszthatod úgy is.

A retek nyersen remek összetevője lehet ennek a friss, tavaszi salsának. A mexikói konyhában a salsa nemcsak a szószt jelenti, hanem létezik nyers zöldségekből készült, szaftos salátaszerű formája is. Az eliminációs időszakban a salsa csípősségét a hagyma és a retek adja. Tálalhatod húsok mellé, taco helyett pedig főzőbanánlepénnyel.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Uborkás-Retek salsa
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Konyha AIP
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 10 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Egy nagy tálban keverd össze a hozzávalókat.
  2. Még finomabb, ha legalább egy órára hűtőszekrénybe teszed tálalás előtt.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713182717435