Ez az egyszerűen elkészíthető füstöltlazac saláta tökéletes gyors reggeli, ha nincs időd főzni, vagy munkába, iskolába vinni is remek választás, ha nincs lehetőséged melegíteni.
Nézz csak rá erre az ételfotóra! Vedd észre, hogy milyen egyszerű is funkcionálisan étkezni. Nem kell bonyolult receptekben, vagy helyettesítésekben gondolkodni. Ha van otthon zöldséged a hűtőben, spájzban vagy csak kiszaladsz érte a kertbe, akkor pár perc alatt varázsolhatsz magadnak egy főételt. Csak aprítsd össze a zöldségmatekot, tegyél mellé fehérjét és zsiradékot, keverd össze és tálald. Ebben a fogásban a gyümölcs lesz a szénhidrátforrásod.
Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Előkészítés | 5 perc |
Sütés/főzés | 5 perc |
Mennyiség |
adag
|
- 40 gramm füstölt lazac
- 30 gramm alma kockákra vágva
- 1 db szárzeller, karikázva
- 1 nagyobb fej lilahagyma, kockákra vágva
- 2 db újhagyma, karikázva
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1/4 teáskanál fekete bors opcionális, elhagyható
- 1 db avokádó, pépesítve
- 1/2 db citrom leve
Hozzávalók
|
|
- Az almát és a lilahagymát kockázzuk fel. A szárzellert és az újhagymát karikázzuk.
- A füstölt lazacot szedjük darabjaira, és az avokádót nyomkodjuk szét pépesre.
- Ezután az összes hozzávalót (a citrom kivételével) tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze.
- Locsoljuk meg a tetejét a citrom levével és máris fogyasztható!
- Ha nem fogyasztjuk azonnal, tegyünk hozzá több citromlevet.
Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713177173934