Spárga krémleves

Megosztás:

Az igazi, meleg tavasz egyértelmű jele számomra, amikor a piacon és a zöldségeseknél megjelenik a spárga. Ha szemeztél már ezzel a zöldséggel, de nem igazán tudod, hogy mit készíts el belőle, akkor figyelj, mert a következő néhány receptben a spárga lesz a főszerepben. Készíthesz belőle olyan különlegességet, mint a garnéla spárgával, de baconbe csavarva gyors előétel lehet belőle.

Főzhetsz belőle ízletes krémlevest is. A zöld spárgával látványosabb, szemet gyönyörködtetőbb lesz a végeredmény, de próbáld ki bátran fehérből is.

A spárga vízhajtó tulajdonságú, gazdag ásványi anyagokban. Kénes zöldség, segíti a méregtelenítési folyamatokat. Pont a kéntartalmú vegyületek bomlása miatt ne lepődj meg a fogyasztása után pár órával jellegzetes, erős illatú vizeletet tapasztalsz. Ez teljesen normális. 🙂

A vásárlásnál figyelj, hogy friss, kemény, lédús sípokat válassz. Vágd le az alsó fás részét, a legjobb egyébként, ha megpróbálod eltörni: a friss spárga ott fog elpattani, ahol véget ér a fás rész. A zöld sípokat elegendő csak megmosni. A fehérek alsó részét érdemes zöldséghámozóval megtisztítani.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Spárga krémleves
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 22 perc
Mennyiség
adag
Előkészítés 5 perc
Sütés/főzés 22 perc
Mennyiség
adag
Elkészítés
  1. Mosd meg a spárgát és vágd több darabra. Ha fehéret használsz, hámozd meg.
  2. Egy nagy fazékban melegítsd fel közepes lángon a ghí-t vagy kókuszolajat.
  3. Add hozzá a fokhagymát és hagymát, és párold puhára őket.
  4. Add hozzá a spárgát, sózd meg, és főzd további 5 percig folyamatos keverés mellett.
  5. Öntsd bele a fazékba a csontleves alaplét, vedd kisebb hőfokra a tűzhelyet, majd lefedve párold a spárgát, amíg megpuhul.
  6. Amikor elkészül egy merülő botmixer segítségével pépesítsd, amíg homogén állagú lesz. Használhatsz normál turmixgépet is, ebben az esetben kisebb adagokban öntsd át a fazékból a turmixgépbe a spárgát, és pürésítsd.
  7. Amikor elkészül a krémleves, add hozzá a kókusztejet és a citromlevet.
  8. Ízesítsd ízlésed szerint további sóval, citromlével.
Megjegyzés

Recept és kép forrása:https://www.pinterest.com/pin/369576713179928974

Hasonló cikkek

>