2017. november 06.

Megosztás:

Sorsfordító videókihívás 30/30

Azon a szeptemberi napon a PJA Akadémián, amikor bevállaltam Ricardo kihívását, egyáltalán nem gondoltam, hogy a videósorozat pont aznap fog véget érni, amikor a könyvem megszületik… Ez csak akkor tudatosult bennem, amikor publikáltam az első videót és kiszámoltam mikor telik le a 30 nap. Nagy meglepetésemre pont egybeesett a már előre kitűzött könyvbemutatóm dátumával! Ez vajon véletlen? Én nem hiszek a véletlenekben…

 

Amikor hat évvel ezelőtt éppen mélyponton volt az életem és az egészségem, nem gondoltam volna, hogy én abból a mély és sötét barlangból egy ilyen kincset fogok felhozni. Igen, büszkén nevezem kincsnek ezt a ‘gyermekemet’, hiszen enélkül a program nélkül én magam sem tudtam volna kimászni abból a sötét barlangból…
Nekem kincset ért ez a tudás, és a mai napig kincset ér. Sok ideig tartott, amíg így rendszerezni tudtam, és összeállt belőle egy ilyen stratégia, ez az 5 pilléres megvalósítási program. Egyetlen percét sem bánom annak a sok tanulásnak, próbálkozásnak, és mindannak az útnak, amin keresztülmentem és amin a mai napig is haladok.
Amikor mélyponton voltam, sorscsapásként éltem meg azt, ami történik nekem. Mára már tudom, hogy nincsenek véletlenek. Minden VALAMIÉRT történik. Én hiszek benne, hogy velem azért történt mindez, hogy a saját utamat most megoszthassam másokkal is, a könyvem révén.
Amikor 2014-ben beiratkoztam a Functional Diagnostic Nutrition® amerikai funkcionális egészségfejlesztési képzésre, ahonnan a diplomámat szereztem, a legerősebb motiváció az volt számomra, amit Reed Davis, a kurzus alapítója hangoztatott a képzésre való toborzáskor: „Segíts magadon, hogy utána másokon is segíthess”.
Ez volt az az üzenet, ami engem a leginkább megfogott, és amiért végül csatlakoztam ahhoz a mentor programhoz (és vagyok tagja a mai napig is).
Természetes, hogy segíteni akartam magamon, hiszen rosszul voltam, de valamilyen megmagyarázhatatlan késztetést éreztem arra már akkor is, hogy ezzel a tudással utána másokon is segíthessek.

Szóval, szerintem nincsenek véletlenek. Úgy gondolom, azért ‘kaptam’ ezt a dolgot odafentről, hogy a saját utamat járva segíteni tudjak másokon is. Segítő szerepet nagyon sokféleképpen vállalhat az ember… Én a tanításaimon keresztül érzem leginkább segítőnek magam. A most megjelent könyvem és a programjaim is ezt a célt szolgálják.

Te mit gondolsz, vannak véletlenek? És mit gondolsz, neked mi a tanítás és tanulság abból, amiért Te ‘kaptad’ ezt az állapotot? (bár mint tudjuk, ezt igazából nem ‘kaptuk’, hanem magunknak CSINÁLTUK, és ez is ugyanúgy VALAMIÉRT történt vagy történik, de ez megint egy másik diskurzus….:)

Te milyen kincset tudsz felhozni arról a helyről ahol éppen most vagy? Téged mire tanít ez az állapot?

Én tudom, hogy benned is ott lapul a kincs! A Te kincsed lehet, hogy más, mint ami az enyém, sőt valószínű, hogy az, hiszen minden ember egyedi és megismételhetetlen, mindenkinek mást írtak a sors-kártyájára.
Azt viszont bizton állíthatom, hogy a saját sorsod csakis a TE kezedben van.

Azt kívánom, hogy vedd a kezedbe, és fordíts a sorsod kerekén! Azt kívánom, hogy Te is mihamarabb VÁLTS!

 

Hasonló cikkek

>