Belső bölcsesség

Ez a beszélgetés Dr. Tom Garcia barátommal nagyon sok mindent elindított bennem…
Az utóbbi időben egyre többet gondolkodom a programom… a képzésem evolúcióján… A saját evolúciómon, a saját fejlődésemen… Ami az elmúlt években ezzé az 5 betűvé, szimbólummá, és a programom védjegyévé formálódott (V: Valódi ételek, Á: álmodj szépeket, aludj jól, L: Létfontosságú mikrotápanyagok, T: Testmozgás, S: Stresszkezelés), – ami a funkcionális egészségfejlesztés alappilléreit jelképezi – mára már sokkal, sokkal többet jelent ennél…

Ez az 5 pillér fejlődött tovább a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Egészségfa jelképévé, ami sokkal többet szimbolizál az 5 alap pillérnél.

Mindig is vallottam, és én magam is így élem meg az életmódváltást: ez valójában GONDOLKODÁSMÓD váltás. Önfejlesztés. 

A V.Á.L.T.S.®🥕⭐️☘️🌿🌸 betűi és szimbólumai a fiziológiai-biokémiai alapozást jelképezik. A Funkcionális Medicina Életmódprogram elvei és az 5 pillér mentén csodálatosan egyensúlyba hozhatók az állapotok gyökér okainál húzódó egyensúlytalanságok, de van egy kritikus elem, ami nélkül nem áll össze a kép.

Az egészséges önfejlesztés alapvetően a gondolkodásmódból indul ki. A korábbi paradigmák, hiedelmek, rossz szokások, felvett szerepek és sémák, a régi komfortzónák áttörését jelenti legeslegelső sorban. 

Valójában ebből fakad minden más…
A V.Á.L.T.S.® Egészségfa ábrán, ezt szemlélteti a csigavonal. Ebből tud kifejlődni az egészség fája, amihez a gyökereket az 5 pillér biztosítja. 

Tom barátom látogatása és a vele folytatott beszélgetések (az alábbi videó interjú is, amit készítettünk) most még jobban elindították bennem ezeket a szálakat… A továbblépés, továbbfejlődés szálait…

Miközben folyamatosan dolgozom a jelenleg zajló felnőttképzési kurzus, a funkcionális életmód mentor képzés tananyagain, a gondolataim tekervényeiben most még annál is több minden zajlik, valamilyen más, valamilyen új dimenziókban… Valami olyan dolog akar a felszínre jönni, ami szervesen kapcsolódik ahhoz, amit eddig is csináltam, de valahogy mégis más. Még nem tudom, hogy mi ez pontosan. Megfogalmazni sem tudom pontosan. Egyelőre csak az érzéseim kavarognak, gyülemlenek. Az ülepedéstől még úgy érzem távol állok, de valaminek a csírája van itt bennem, most így érzem.

Ennek apropóján gondoltam megosztani ebből az interjúból egy ide passzoló idézetet.

“Nem csak az a fontos, hogy az ember helyesen étkezzen, mozogjon, vagy megcélozza a tüneteit… Arról van szó, az a fontos, hogy hajlandóak legyünk felkutatni az énünk mélyén rejtőző igazságot, ezzel együtt a belső bölcsesség, iránymutatás hangját, amely abba az irányba vezérel bennünket, ami természetesen, belülről fakadó módon visz előre a jó dolgok felé, gyengéden, erőltetés nélkül; és el mindattól, ami káros számunkra.” – Dr. Tom Garcia

Hogy kinek- mi beszél ebből a pár sorból, az teljesen egyéni lehet. Nekem lehet, hogy mást mond, mint neked. Vagy akár nekem is mást mond most, mint amit ugyanez a gondolat mondott volna pár éve… 

Hátha benned is elindít valamit… 

Eredetileg ezt az interjút a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmód Mentor felnőttképzési kurzus különleges bónusz tananyagaihoz készítettem, a Nemzetközi Funkcionális Fórum videó interjúkhoz.

Most viszont úgy döntöttem, hogy közzéteszem itt a blogban is, mert számomra egy hangsúlyos mérföldkövet képvisel és bízom benne, hogy benned is elindít bizonyos “csigavonalakat”, a Te saját fejlődésed útján. 

A továbblépés irányában…
Azt is tervezem, hogy ezeket a Funkcionális Fórum videó interjúkat nem csak a felnőttképzési kurzus részeként készítem, hanem mások számára is elérhetővé fogom tenni. Azok számára, akik szintén tagjává szeretnének válni annak a virtuális nemzetközi szakmai & funkcionális fórumnak, ahol első kézből lehet tanulni a nemzetközi szakértőktől, méghozzá magyar nyelven, az én közreműködésemmel és tolmácsolásommal.

Mit gondolsz? 

Nagyon, nagyon kíváncsi vagyok, hogy benned mit indítottak el a fenti videó interjúból származó gondolatok, és arra, hogy Te vajon mire lennél még kíváncsi? 

Köszönöm ha megosztod velem a gondolataidat  itt a kommentben! 

Segítőd a sorsfordításban,

Katalin

8 thoughts on “Belső bölcsesség

 • 2019-07-14 7:45 du.
  Permalink

  Kedves Katalin,
  Egyetértek, hogy ezek a gondolatok mindenkiben másként manifesztálódhatnak, és akár időben is változhatnak. Kicsit filozófikus és ezotérikus volta ellenére bennem pl, a belső igazság is megegyezik azzal az igazság alternatívával, hogy egyfelől általában annak van igaza, aki életben marad (megszorítással értendő), másfelől egy bölcs ember soha nem kerül olyan rossz helyzetbe amiből egy okos ember még ki tud jönni, de egy buta nem. Ezek véleményem szerint feltételezik a jó dolgokhoz való affinitást, vonzódást, a rossz dolgoktól való ellenérzést, eltávolodást.
  Minden jót Neked! Sok sikert !
  László

  Válasz
  • 2019-07-14 9:26 du.
   Permalink

   Köszönöm a véleményed László, nagyon szépen megfogalmaztad!:) Katalin

   Válasz
 • 2019-07-15 3:57 de.
  Permalink

  Kedves Katalin!

  Nagyon szívmelengető volt ez a beszélgetés és az inspiráció számomra az hogy fedezzük fel önmagukat. Csendesedjünk el és találjuk meg az igazi önmagunkat és ha megvan akkor a gyógyulás is sokkal könnyebb.

  Köszönöm

  Mert ez nagyon hiányzott, mert én sem ismerem igazán önmagam ezért hogy megismerjem önmagamat el kell kezdenem az elcsendesedést és ez alatt a belső önmagam keresését mert ez nagyon fontos.

  Válasz
  • 2019-07-15 5:38 de.
   Permalink

   Köszönöm Tibor, örülök hogy benned is elindította a belső szálakat! Katalin

   Válasz
 • 2019-07-15 7:21 de.
  Permalink

  Kedves Katalin!

  Jó ideje követem az írásaidat, és lenyűgöző számomra ez a mostani videó is. Teljesen azonosulni tudok vele, ugyanerre jöttem rá én is egy hosszabb ideig tartó igen nehéz életperiódusom után, és fantasztikus megerősítést kaptam a beszélgetésetek által, hogy jó úton haladok, és az a helyes, ha sokszor figyelek befele és a belső útmutatásaimra hallgatok 🙂

  Köszönöm, hogy meghallgathattam ezt az igen értékes és felemelő beszélgetést.

  Szeretettel, Magdi

  Válasz
  • 2019-07-15 9:21 de.
   Permalink

   Nagyon örülök neki Magdi, hogy ilyen hatással volt rád ez a beszélgetés. Rám is hasonlóképpen:) Köszönöm a visszajelzésedet! Katalin

   Válasz
 • 2019-07-18 7:20 du.
  Permalink

  Kedves Katalin, a sorsfordítást már az előtt elkezdtem, mielőtt rátaláltam értékes tanításaidra, mert azt éreztem, nem várhatom csak kívülről a segítséget, nekem más az utam, a problémáim mélyére kell ásnom. Az ingyenes videó sorozatod ebben megerősített és újabb használható ötletekkel látott el. Azonban éreztem, valahogy még mindig hiányzik valami. Egy ideje hallom azt a halk kis belső hangocskát és épp néhány napja kezdtem el kialakítani azt az új szokásomat, hogy napi szinten időt szánok arra, hogy meghallgassam tanácsait és ezek szerint alakítsam az életemet. Most újra megerősítettél abban, hogy ez a helyes irány. Köszönöm a támogató segítségedet, igen hasznos munkádat.

  Üdvözlettel: B. Imréné

  Válasz
  • 2019-07-18 8:02 du.
   Permalink

   Én köszönöm, hogy megosztottad a gondolataidat, örülök hogy értékesnek tartod a munkámat. Hallgasd csak a belső hangodat! Ahogyan figyelsz rá, egyre hangosabban lát el a belső bölcsességgel, amire szükséged van. Legyél jól! Katalin

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük