2019. július 14.

Megosztás:

Ez a beszélgetés Dr. Tom Garcia barátommal nagyon sok mindent elindított bennem…
Az utóbbi időben egyre többet gondolkodom a programom… a képzésem evolúcióján… A saját evolúciómon, a saját fejlődésemen… Ami az elmúlt években ezzé az 5 betűvé, szimbólummá, és a programom védjegyévé formálódott (V: Valódi ételek, Á: álmodj szépeket, aludj jól, L: Létfontosságú mikrotápanyagok, T: Testmozgás, S: Stresszkezelés), – ami a funkcionális egészségfejlesztés alappilléreit jelképezi – mára már sokkal, sokkal többet jelent ennél…

Ez az 5 pillér fejlődött tovább a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Egészségfa jelképévé, ami sokkal többet szimbolizál az 5 alap pillérnél.

Mindig is vallottam, és én magam is így élem meg az életmódváltást: ez valójában GONDOLKODÁSMÓD váltás. Önfejlesztés. 

A V.Á.L.T.S.® betűi és szimbólumai a fiziológiai-biokémiai alapozást jelképezik. A Funkcionális Medicina Életmódprogram elvei és az 5 pillér mentén csodálatosan egyensúlyba hozhatók az állapotok gyökér okainál húzódó egyensúlytalanságok, de van egy kritikus elem, ami nélkül nem áll össze a kép.

Az egészséges önfejlesztés alapvetően a gondolkodásmódból indul ki. A korábbi paradigmák, hiedelmek, rossz szokások, felvett szerepek és sémák, a régi komfortzónák áttörését jelenti legeslegelső sorban. 

Valójában ebből fakad minden más…
A V.Á.L.T.S.® Egészségfa ábrán, ezt szemlélteti a csigavonal. Ebből tud kifejlődni az egészség fája, amihez a gyökereket az 5 pillér biztosítja. 

Tom barátom látogatása és a vele folytatott beszélgetések (az alábbi videó interjú is, amit készítettünk) most még jobban elindították bennem ezeket a szálakat… A továbblépés, továbbfejlődés szálait…

Miközben folyamatosan dolgozom a jelenleg zajló felnőttképzési kurzus, a funkcionális életmód mentor képzés tananyagain, a gondolataim tekervényeiben most még annál is több minden zajlik, valamilyen más, valamilyen új dimenziókban… Valami olyan dolog akar a felszínre jönni, ami szervesen kapcsolódik ahhoz, amit eddig is csináltam, de valahogy mégis más. Még nem tudom, hogy mi ez pontosan. Megfogalmazni sem tudom pontosan. Egyelőre csak az érzéseim kavarognak, gyülemlenek. Az ülepedéstől még úgy érzem távol állok, de valaminek a csírája van itt bennem, most így érzem.

Ennek apropóján gondoltam megosztani ebből az interjúból egy ide passzoló idézetet.

„Nem csak az a fontos, hogy az ember helyesen étkezzen, mozogjon, vagy megcélozza a tüneteit… Arról van szó, az a fontos, hogy hajlandóak legyünk felkutatni az énünk mélyén rejtőző igazságot, ezzel együtt a belső bölcsesség, iránymutatás hangját, amely abba az irányba vezérel bennünket, ami természetesen, belülről fakadó módon visz előre a jó dolgok felé, gyengéden, erőltetés nélkül; és el mindattól, ami káros számunkra.” – Dr. Tom Garcia

Hogy kinek- mi beszél ebből a pár sorból, az teljesen egyéni lehet. Nekem lehet, hogy mást mond, mint neked. Vagy akár nekem is mást mond most, mint amit ugyanez a gondolat mondott volna pár éve… 

Hátha benned is elindít valamit… 

Eredetileg ezt az interjút a V.Á.L.T.S.® Funkcionális Életmód Mentor felnőttképzési kurzus különleges bónusz tananyagaihoz készítettem, a Nemzetközi Funkcionális Fórum videó interjúkhoz.

Most viszont úgy döntöttem, hogy közzéteszem itt a blogban is, mert számomra egy hangsúlyos mérföldkövet képvisel és bízom benne, hogy benned is elindít bizonyos “csigavonalakat”, a Te saját fejlődésed útján. 

A továbblépés irányában…
Azt is tervezem, hogy ezeket a Funkcionális Fórum videó interjúkat nem csak a felnőttképzési kurzus részeként készítem, hanem mások számára is elérhetővé fogom tenni. Azok számára, akik szintén tagjává szeretnének válni annak a virtuális nemzetközi szakmai & funkcionális fórumnak, ahol első kézből lehet tanulni a nemzetközi szakértőktől, méghozzá magyar nyelven, az én közreműködésemmel és tolmácsolásommal.

Mit gondolsz? 

Nagyon, nagyon kíváncsi vagyok, hogy benned mit indítottak el a fenti videó interjúból származó gondolatok, és arra, hogy Te vajon mire lennél még kíváncsi? 

Köszönöm ha megosztod velem a gondolataidat  itt a kommentben! 

Segítőd a sorsfordításban,

Katalin

Hasonló cikkek

>