Megosztás:

Mi is az a funkcionális szemlélet?

A funkcionális megközelítés azt jelenti, hogy megpróbáljuk felderíteni az egyes problémák mögött húzódó kiváltó okokat, és ezeket a valódi okokat megcélozva próbáljuk helyreállítani a szervezet egyensúlyi állapotát a tünetek ideiglenes kezelése helyett.

Vérvizsgálati elemzés funkcionális szempontból

Egy átfogó laborvizsgálat nagyon jó kiinduló pont a krónikus problémák kiváltó okainak felderítésében.
Meg kell jegyezni azonban, hogy a hagyományos laboratóriumi normál tartományok néha igen távol állnak a valódi funckionális optimum tartományától, amely a testünk optimális működését biztosítaná – tünetek nélkül.
A funkcionális szemlélet a laborleletek eredményének értelmezésénél is érvényesül. A funkcionális értelmezésnél nem a labor által meghatározott normál tartományra hagyatkozunk, hanem megpróbálunk a „sorok között olvasni”. Olyan jellegzetességekre felfigyelni a paraméterek között, amelyek betegségek diagnosztizálása HELYETT, olyan közbelépési lehetőségekre hívják fel a figyelmet, amelyekkel kapcsolatban tenni lehet, és tenni is érdemes annak érdekében, hogy krónikusnak látszó, nem múló tüneteink rendeződjenek, és a szervezet visszabillenjen az egyensúlyi állapotba.

Miért érzem magam rosszul, amikor a laborleletem eredménye teljesen normális?

Bizony, ez a kérdés sokakat foglalkoztat manapság, amikor az olyan krónikus tünetekre, mint például a folyamatos fáradtság, elhízás, fejfájás, visszatérő fertőzések, allergiák, emésztőrendszeri panaszok, ízületi fájdalmak stb., a legtöbb esetben csak olyasmi válaszokat kapunk, hogy bizonyára túlterheltük magunkat, és valóban ránk férne már egy hosszabb szabadság. Netalán annyit kapunk megjegyzésként, hogy az egészet csak beképzeljük magunknak, és a gondolkodásmódunkon kellene csak változtatni.
Funkcionálisan szemlélve azonban, soha nem lehet semmilyen tünet „normális”. Az, hogy egy tünet nagyon gyakori, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy normális is lenne, főleg nem akkor, ha egy krónikusan meghúzódó folyamat eredményeképpen jelentkezik.

Ne találgass, tesztelj!

A hagyományos vérvizsgálati tesztek a legtöbb esetben mindenkinél azt az eredményt hozzák, hogy minden a legnagyobb rendben van, és az esetleges visszatérő vagy nem múló tünetek, ami miatt eredetileg felkerestük kezelőorvosunkat semmilyen aggodalomra nem adnak okot a laborleletek alapján. Hiába érezzük valahol legbelül, hogy valami nincsen rendjén, a labor leleten szereplő adatok szerint mégis minden normálisnak tűnik.
Van azonban egy olyan dekódoló rendszer, amivel a normálisnak tűnő laborleletek mögé is bepillantást lehet nyerni, és mintegy a sorok között olvasva, és a lényeget értelmezve, a felszínre lehet hozni olyan megbújó folyamatokat, amelyek az orvosilag normálisnak tűnő laborleletek mögött húzódnak, a krónikus tünetek valódi okaiként!

Funkcionális dekódoló rendszer – tanulj meg olvasni a sorok között!

Hogy pontosan miről is van szó? Hogyan lehet olvasni a hagyományos laborleletek eredményeinek sorai között? Ezt konkrét példákon és laborleleteken keresztül szemléltetve szeretném bemutatni és megtanítani neked!
Ha magadra ismertél ebben a cikkben, és annak ellenére, hogy laborleleteidben minden normálisnak tűnik, de neked mégis krónikus panaszaid vannak, akkor itt az ideje, hogy te is megtanulj olvasni a laborleleteid sorai között, hogy végre megértsd, mit kellene tegyél annak érdekében, hogy jobban legyél! Ha szeretnéd dekódolni a laborleleted által közvetített információkat, és nem elégszel meg azzal, ha a leleteden feltűnő pár értéket, ami meg lett csillagozva csak egy legyintéssel kommentálnak, akkor itt a helyed! Szeretnélek megtanítani arra, hogyan tudod értelmezni a vérvételi laborleletedet funkcionális szempontból, hogy végre megtudd, mit is tehetnél annak érdekében, hogy jobban legyél!

A Te laborleleted miről árulkodik?

Ha a közelmúltból (elmúlt két hónapból) van olyan vérvizsgálati eredményed,

  1. aminek az eredményével kapcsolatban nem kaptál kielégítő választ vagy kiértékelést,
  2. ha a lelet eredményei alapján minden normálisnak tűnik, de neked mégis krónikus tüneteid vannak (vagy akármilyen panaszaid vannak),
  3. ha a laboreredményben egy pár érték meg volt csillagozva, de csak legyintéssel kommentálták, vagy megjegyezték, hogy nem kell vele foglalkozni, de téged nyugtalanítanak az azóta is fennálló tüneteid, akkor ez az, amit tenned kell:

Gyere, és nézz a problémáid mögé! Tanuld meg értelmezni, hogy valójában mit rejt a felszín!

Jelentkezz a Funkcionális Labor Értelmezés Programra, ahol választ kaphatsz arról, miről is árulkodik a labor leleted.

Ha szeretnél még többet megtudni arról, hogy mit rejt a felszín a laborleletek paramétereivel kapcsolatban, olvasd el a következő cikket is!

Save

Save

Hasonló cikkek

>