Megosztás:

Kokavecz Katalin vagyok, az amerikai Functional Diagnostic Nutrition®  képesítéssel rendelkezem.
A célom, hogy segítsek abban, hogy jobban érezd magadat a bőrödben! Mindezt úgy, hogy visszaállítod az egyensúlyt a szervezetedben a valódi okoktól kezdve, belülről kifelé haladva. Természetes megoldásokkal, amelyeknek az egészséges étkezés, életmód és életszemlélet képezik az alapját.

Semmi sem történik véletlenül

Kokavecz KatalinEngem a saját krízisem hozott el erre a helyre, ahol most vagyok – az egészségben, az életben, és úgy általában.
‘Azelőtt’ diplomás közgazdászként, több nyelven beszélő multi-kulti karriert építgettem egy nemzetközi cégnél. Száguldottam az árral, és nagyon élveztem! Csak éppen a nagy rohanásban teljesen elmentem a dolgok mellett, tudomást sem vettem arról, hogy mi történik VELEM. A testemmel, a lelkemmel, az életemmel. Függőjévé váltam annak az életmódnak, és a folyton rohanó sorok között elvesztettem a lényeget. Sok más dolog is történt abban az időszakban, ami nem egészen az egészségem épülését szolgálta. A testem egy ideig próbált lépést tartani az árral, amíg be nem ütött a krízis.

Beteg vagyok, vagy csak beképzelem magamnak?

A harmincas éveim elejére ezt a sodródást fékcsikorgatva állították meg azok a szörnyű tünetek, amelyeket elkezdtem tapasztalni. Nagyon nehéz leírni (és igazából nem is akarok visszagondolni rájuk), hogy milyen sötét, sivár és tehetetlen volt az az időszak az életemben. Fogalmam sem volt, hogy mi történik velem, és kétségbeesve kerestem a választ orvostól orvosig rohangálva, hogy mindig csak ugyanazt a választ kapjam:  “A leletek alapján minden rendben.” „Nincs semmilyen különösebb gond, próbáljon meg szedni egy kis vitamint.” „Menjen el egy kis szabadságra.” „Pihenjen többet.” „Nem kell mindent úgy mellre szívni.” „Ne legyen már ilyen hipochonder!”

Mindeközben tudtam, és éreztem, hogy valami nagyon nincsen rendben, és a folyamatosan jelen lévő tüneteim alapján a végén már tényleg nem tudtam eldönteni, hogy haldoklom-e, vagy ez az egész csak a “fejemben van” – ahogyan ez utóbbira a legtöbb orvos utalt  is a sorok között, vagy némelyik direkt az arcomba is vágta: „hipochonder vagyok, az egészet egyszerűen beképzelem magamnak”.

Ha most  ezt olvasod és voltál már ilyen helyzetben, akkor pontosan tudod, hogy mit éreztem akkor…

Az irányítás az én kezemben van

Végül eljutottam arra a pontra, hogy ennek véget kell vetni. A saját bőrömön tapasztalva jutottam el arra a megvilágosító felismerésre, hogy át kell vennem az irányítást a saját egészségem felett. Csak magamra számíthatok.

Akkor bosszús voltam emiatt, mert úgy éreztem, cserbenhagytak. Előrepörgetve az idő kerekét – több, mint öt év után most már hálás és elfogadó vagyok.

Hálás vagyok magamnak, amiért újra visszataláltam a testembe, megtanultam értelmezni a jelzéseit, és támogatni azokat a folyamatokat, amik a gyógyuláshoz vezetnek. Hatalmas mennyiségű tudás és tapasztalat került a birtokomba azáltal, hogy bejártam ezt az utat, amiért mérhetetlenül hálás vagyok. Nem lennék most itt, ahol vagyok, ha nem kaptam volna ezt a dolgot ’fentről’. Minden VALAMIÉRT történik. Nekem ez lett az utam, amit büszkén vállalok.

Persze nem volt ez mindig így. Évekig titkoltam azt, hogy hogyan is éreztem magam. Még a családomból sem tudta mindenki, hogy milyen küzdelmeken mentem keresztül.  Hiszen ’papíron’ minden rendben volt velem, akkor miért szenvedek? Miért van ez? Mi történik velem?

A diagnózis

Elkezdtem kutatkodni, és rájöttem, hogy az egyik orvosi leletemen található laboreredmény alapján: autoimmun beteg vagyok. Gyakorlatilag a kezemben lévő leletek és az újonnan szerzett ismereteim alapján állt össze a kép, hogy mi történik velem. Így most már nevén is tudtam nevezni a betegségemet…
Ha visszagoldolok, az orvos úgy kommentálta a leletemen található csillagozott értéket, hogy egy autoimmun komponens húzódik a szubklinikus pajzsmirigy alulműködés mögött, de ezt nem is kell tovább vizsgálni, és foglalkozni sem kell vele. Hiába volt az összes többi pajzsmirigy laborértékem az orvosilag ’normális’ tartományban, egy recepttel küldtek haza és javasolták, kezdjek el pajzsmirigy hormont szedni. Ez minden, amit kaptam.

Hogyan tovább?

Egyszerűen nem tudtam elfogadni, hogy az egyedüli válasz az egy pici tablettába csomagolt mesterséges hormon. Aki ismer, az tudja, hogy nekem meg kell kapnom a MIÉRTeket, hogy utána tovább tudjak menni a HOGYAN útján. Meg akartam tudni, hogy mi-miért történik velem. Mi az OKA annak, ahogyan érzem magam. Valahol legbelül tudtam, éreztem, hogy a betegségem oka nem az, hogy gyógyszer-hiányban szenvedek. Válaszokat kerestem és a dolgok mélyére akartam ásni. Elkezdtem olvasni és tanulni, és átreformáltam az étkezési szokásaimat. Egyre többet tudtam meg a dolgok hátteréről, és az új diéta is segített. Bizonyos értelemben jobban lettem, más értelemben viszont még mindig egy helyben toporogtam.

Aztán beiratkoztam a Functional Diagnostic Nutrition képzésre, és a lepel elkezdett lehullani. Mint amikor a hagymát pucoljuk és az egyik réteg után jön le a másik, úgy jutottam el az állapotom mögött húzódó valódi okokhoz. Most már tudtam a MIÉRTeket, és azt is tudtam, HOGYAN tovább!
A tanulást azóta sem hagytam abba, de a kezdő mérföldkövekhez a funkcionális képzésen keresztül jutottam el, és ezektől a biztos alapoktól haladok azóta is tovább.

Inspiráció

Azóta sikerült visszafordítanom azokat a misztikus tüneteket, amelyekre annak idején csak vállvonogatásokat kaptam az orvosoktól. Az életem egy olyan átalakuláson ment keresztül, aminek az alapját tudatos döntések képezik az étkezés és életmód területén. Újra megtanultam értelmezni a testem jelzéseit, és tudom, hogy mi-miért történik a szervezetemen belül. Jobban érzem magam, mint valaha! Hogy ezt tökéletesnek nevezem-e? Egyáltalán nem. Mindig van hely a fejlődésre, viszont azt is megtanultam, hogy nem a tökéletesség a cél. Az egyedüli cél az, hogy törekedjük a tökéletességre, és közben élvezzük is az odafelé vezető utat.

Az egészséged csakis a TE kezedben van!

Szeretném, hogy tudd: bármilyen egészségügyi problémával küzdesz is, a változás lehetősége csakis a TE kezedben van!

Azzal,hogy megosztottam a saját történetemet, remélem másokat is inspirálni fogok, hogy nem kell belesüppedni az egészségügyi állapotok okozta mocsaras ingoványba. Igenis tenni lehet, és tenni is kell azért, hogy egy jobb életet teremtsünk magunknak, hogy megtapasztaljuk az átalakulást!

Saját tapasztalatom egy szenvedéllyé alakult át: szeretnék másokat is inspirálni ezen az úton.

Saját állapotom visszafordítása kapcsán életcélommá vált, hogy segítsek megtanítani másoknak is azt, hogy az egészség-és testtudattal kapcsolatos mentalitás megváltoztatásával, étrendi és életmódbeli változásokkal, a valódi okok felkutatásával és kiegyensúlyozásával megváltoztassák a saját életüket!

Gyere, megmutatom én hogyan csináltam!

Autoimmun SzemináriumA M.E.D. Autoimmun Programban a saját példámon keresztül mutatom be, hogyan vedd vissza az irányítást az egészségeddel kapcsolatban, és célozd meg betegséged valódi okait.  Ha én képes voltam rá, Te is meg tudod csinálni!

Fordítsd vissza az autoimmun betegségedet!

Ha nekem sikerült, Neked is fog!

Gyere, és vedd vissza az irányítást az egészségeddel kapcsolatban!

 

 

 

 

Save

Save

Save

Hasonló cikkek

>