AIP recept- Avokádós csirkesaláta

AIP recept- Avokádós csirkesaláta

A maradék csirkehús felhasználására remek ötlet ez az avokádós csirkesaláta. Csirkecomb vagy csirkemell egyaránt jó hozzá. Arra figyelj csak, hogy a kapirgálós forrást részesítsd előnyben.

Az avokádós dresszing a tejfölös vagy majonézes öntethez lesz hasonló állagban és ízvilágban is. Tedd a csirkasaláta mellé a zöldségmatekot. Sült batátahasábokkal, grillezett zöldségekkel, salátával, vagy akár csak szeletelt nyers zöldségekkel tálalhatod.

Tovább

AIP recept- Brokkoli krémleves

AIP recept- Brokkoli krémleves

A brokkoli nyár elejétől egészen tél közepéig terem. Nem szereti a nagy meleget, ezért a kánikulai hetekben nem biztos, hogy hozzájutsz.
Ez a krémleves remekül egyesíti a gyógyító alaplé pozitív hatásait a brokkoli vitamin-, antioxidáns- és tápanyagtartalmával, valamit az avokádó többszörösen telítetlen zsírsavaival.
Készítheted sűrűbb, pürészerűre vagy hígabb, levesesebb állagúra.

Tovább

AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

AIP recept- Gyulladáscsökkentő fasírt

Egy egyszerű fasírtból megfelelő fűszerezéssel gyulladáscsökkentő étel lesz. Persze ehhez mindenképp válassz jó forrású, legeltetett borjúhúst. Vagy csinálhatod más szintén jó forrásból származó darált húsból.
Egy kutatás szerint a gyömbért fogyasztó RA-ban érintettek 75%-a a fájdalom enyhülését és a duzzanat csökkenését tapasztalta. A zöld levesek, mint a koriander is fontos szerepet játszanak az AIP étrendben, hatékonyan támogatják a méregtelenítést. A fokhagyma amellett, hogy erős antioxidáns hatással rendelkezik, vérnyomáscsökkentő, valamint antibakteriális és gombaellenes hatással is bír. Fűszerezd velük bátran a fasírtot és tálald a zöldségmatekkal a jobb hatás kedvéért.

Tovább