A stir fry egy kínai főzési technika, aminek a lényege, hogy az összetevőket forró wokban vagy serpenyőben kevés zsiradékkal rázva- kevergetve gyorsan megsütjük. Ebben a melegben jól jön, ha nem kell sokáig a tűzhely mellett állni vagy órákig sütni a húst a sütőben.
Tálald nyers vegyes salátával, karfiolpürével.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 225 gr marhafarhát vékony csíkokra vágva (2,5 cm-es hosszúságú)
- 2 db narancs felaprítva
- 2 gerezd fokhagyma darált
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér nem kötelező
- 2 evőkanál (30 ml) kókusz aminó
- 2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj vagy avokádó olaj
- 1 evőkanál korianderzöld, apróra vágva a díszítéshez
- só ízlés szerint
Hozzávalók
|
|
- Helyezd a kókusz vagy avokádó olajat egy serpenyőbe vagy wokba.
- Add hozzá a hagymát, majd a marha csíkokat és pirítsd magas lángon, amíg a marha nagy része megbarnul.
- Add hozzá a narancsot, fokhagymát, gyömbért és a kókusz aminót, és magas lángon pirítsd 2-3 percig, amíg a marhahús teljesen átsül.
- Ízlés szerint sózd, zöld korianderrel szórd meg és tálald.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284656