Ebben az ínycsiklandó AIP ‘curry’ receptben csupa olyan alapanyag szerepel, ami segít a sorsfordításban. Az alaplé bélregeneráló, a kurkuma gyulladást csökkent, a kókusz ‘superfood’. A zöldségekből: brokkoli, karfiol, répa, kelkáposzta (vagy spenót) összerakhatod a zöldségmatekodat. Válassz legeltetett vagy kapirgálós forrásból származó húst.
És ráadásul szemet gyönyörködtető látvány! Edd meg a szivárványt!
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
Mennyiség |
|
- 1 konzervdoboz teljes zsírtartalmú kókusztej (mindenmentes)
- 3,5 dl csirke húsleves alaplé
- 30 dkg vegyes sültzöldség: brokkoli, sárgarépa és karfiol
- 15 dkg kockára vágott vöröshagyma
- 1/2 teáskanál természetes kősó
- 2 1/2 evőkanál kurkuma paszta
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 db lime frissen facsart leve
- 3 evőkanál kókuszolaj vagy ghí
- 1 teáskanál kurkuma
- 20 dkg kelkáposzta vagy spenót
- 25 dkg bio csirkehús vagy legeltetett marha kockázva
- 1 db fej karfiol a karfiol rizshez
Hozzávalók
|
|
- Az olajat egy lábasban közepes hőfokon melegítsük, majd adjuk hozzá az apróra kockázott vöröshagymát.
- Tedd bele a felkockázott húst, és alacsony hőfokon párold meg.
- Amikor a hús majdnem kész, vedd ki a lábasból és tedd egy külön tálba.
- Öntsd egy nagy fazékba a kókusztejet, csontleves alaplét a kurkuma pasztával, kókuszolajjal/ ghível, kurkumával, lime-mal, és a fokhagymával együtt.
- 5 percig főzd, időnként megkeverve.
- Ezután add hozzá a fagyasztott vagy friss zöldség keveréket, valamint a félretett félig megfőtt húst, majd keverd össze, és lefedve főzd készre.
- Tedd a karfiolrózsákat aprítógépbe és aprítsd rizsméretűre.
- A karfiolrizst pirítsd kókuzssíron, amíg puha nem lesz vagy párold meg.
- Tálald a curryt a karfiolrizzsel együtt.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157239524/