Mexikói egytálétel

Ahogy ígértem, a nagyvilág konyháiból hozom a mai receptet.

Ez a Mexikói egytálétel nagyon laktató, mindemellett egészséges, gyorsan elkészül, és sokféleképpen variálható kedved szerint.

További ízfokozás érdekében tálald különféle mártással, szósszal, vagy próbáld ki másféle hússal, vagy éppen hús nélkül.


Print Recipe
Mexikói egytálétel
Elkészítés
  1. Egy öntöttvas serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat közepes-magas hőfokon.
  2. Adjuk hozzá a kockákra vágott pulyka- vagy csirkemellet, az összes fűszert, a karikákra vágott újhagymát és korianderzöldet.
  3. Gyakran kevergetve süssük addig, amíg a hús majdnem teljesen elkészül.
  4. Ekkor adjuk hozzá a csontlevest, forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot.
  5. Főzzük tovább addig, amíg a csontleves alaplé kb. felére csökken, ez kb. 4-6 perc.
  6. Adjuk hozzá a zöldleveleseket, a lime levét és főzzük tovább addig, amíg a hús megpuhul.
  7. Ha túl száraznak tartjuk az ételt, öntsünk hozzá még csontleves alaplevet.
  8. Szükség szerint tovább ízesíthető.
  9. Amikor elkészült, tálaljuk, tegyük rá az opcionálisan választható feltéteket.
Megjegyzés

A kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174320620/

>