Ahogy ígértem, a nagyvilág konyháiból hozom a mai receptet.
Ez a Mexikói egytálétel nagyon laktató, mindemellett egészséges, gyorsan elkészül, és sokféleképpen variálható kedved szerint.
További ízfokozás érdekében tálald különféle mártással, szósszal, vagy próbáld ki másféle hússal, vagy éppen hús nélkül.

Mennyiség |
adag
|
- 45 dkg pulyka- vagy csirkemell mell kockákra vágva
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1/2 teáskanál természetes kősó vagy tengeri só
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- 1/2 teáskanál szárított tárkonylevél
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 evőkanál apróra vágott koriander
- 3 db újhagyma karikázva, csak a fehér része
- 1-1,5 dl csontleves alaplé
- 250 gramm vegyes zöldleveles (spenót, mángold stb.)
- 1 db Lime leve
- 2 db hónapos retek szeletelve
- 1 kisebb kígyóuborka szeletelve
- 1 db lime, cikkekre vágva
- 1 db avokádó szeletelve
- 1 csokor korianderzöld
Hozzávalók
Feltétek (opcionális)
|
![]() |
- Egy öntöttvas serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat közepes-magas hőfokon.
- Adjuk hozzá a kockákra vágott pulyka- vagy csirkemellet, az összes fűszert, a karikákra vágott újhagymát és korianderzöldet.
- Gyakran kevergetve süssük addig, amíg a hús majdnem teljesen elkészül.
- Ekkor adjuk hozzá a csontlevest, forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot.
- Főzzük tovább addig, amíg a csontleves alaplé kb. felére csökken, ez kb. 4-6 perc.
- Adjuk hozzá a zöldleveleseket, a lime levét és főzzük tovább addig, amíg a hús megpuhul.
- Ha túl száraznak tartjuk az ételt, öntsünk hozzá még csontleves alaplevet.
- Szükség szerint tovább ízesíthető.
- Amikor elkészült, tálaljuk, tegyük rá az opcionálisan választható feltéteket.
A kép és recept forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713174320620/