AIP recept- Sült édesburgonyahasábok

Szeretnél igazán ropogós édesburgonyahasábokat sütni? A titok nyitja a forró tepsiben rejlik. A tepsit melegítsd elő a sütővel együtt és ezután süsd meg a zsírba forgatott batátahasábokat. Az eredmény igazán ínycsiklandó és ropogós lesz.

Lehet nasi vagy eheted a főétkezés részeként, mint biztonságos keményítőforrást.  Készíthetsz belőle látványos vendégváró falatkákat is ízletes mártogatósokkal. Ekkor süthetsz többféle, különböző színű batátát, de figyelj rá, hogy a különböző fajtákat külön tepsiben süsd, mert eltérhet a sütési idejük.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recept- Sült édesburgonyahasábok
Fogás Köretek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Köretek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A tepsit egyenletesen zsírozd ki.
  2. Helyezd a tepsit a sütő középső részére, és melegítsd elő 200 °C fokra.
  3. Hámozd meg az édesburgonyát, és vágd csíkokra. Érdemes ugyanakkora hasábokra vágni őket, hogy egyenletesen süljenek.
  4. Két evőkanál olvasztott zsírral és egy pici sóval rázd össze egy tálban a hasábokat, hogy egyenletesen bevonja őket a zsír.
  5. A kikent tepsiben süsd a hasábokat 30-40 percig. Lazán legyenek a tepsiben, ha sok lenne, süsd két tepsiben és cserélgesd őket, hogy egyenletesen süljenek. Sülés közben 1-2x forgasd át a batátahasábokat, hogy minden oldaluk piruljon.
  6. Durva sóval szórd meg, és tálald a kedvenc fűszereiddel.
Megjegyzés

A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284062/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com