A desszert sem hiányozhat az Autoimmun Protokollból. Az elején igyekszünk megtörni a cukorfüggőséget, így ha most kezdted, akkor inkább valódi formájukban, nyersen fogyaszd a gyümölcsöket. Aszalva, szárítva édesebbek és a cukortartalmúk is magasabb. Azonban később néha-néha belefér az ízletes, ropogós almachips.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!
- Melegítsd elő a sütőt 90 °C-ra.
- Egy hegyes késsel vagy mandolin szeletelővel szeleteld fel az almát vékonyra. Magozd ki.
- Készíts egy tepsibe sütőpapírt és helyezd rá el az alma szeleteket úgy, hogy ne legyen átfedés közöttük.
- Szórd meg fahéjjal az almát.
- Süsd körülbelül 1 órán át, majd forgasd meg.
- Folytasd a sütést 1-2 órán át, időnként ellenőrizve. Akkor van kész, ha az almaszeletek már nem nedvesek.
- Sütő helyett aszalógépben is készítheted.
- Tárold légmentesen záródó üvegedényben vagy más tárolóban.
A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284098/