AIP recept- Fahéjas almachips

A desszert sem hiányozhat az Autoimmun Protokollból. Az elején igyekszünk megtörni a cukorfüggőséget, így ha most kezdted, akkor inkább valódi formájukban, nyersen fogyaszd a gyümölcsöket. Aszalva, szárítva édesebbek és a cukortartalmúk is magasabb. Azonban később néha-néha belefér az ízletes, ropogós almachips.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recept- Fahéjas almachips
Fogás Desszertek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Fogás Desszertek
Konyha AIP
Mennyiség
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 90 °C-ra.
  2. Egy hegyes késsel vagy mandolin szeletelővel szeleteld fel az almát vékonyra. Magozd ki.
  3. Készíts egy tepsibe sütőpapírt és helyezd rá el az alma szeleteket úgy, hogy ne legyen átfedés közöttük.
  4. Szórd meg fahéjjal az almát.
  5. Süsd körülbelül 1 órán át, majd forgasd meg.
  6. Folytasd a sütést 1-2 órán át, időnként ellenőrizve. Akkor van kész, ha az almaszeletek már nem nedvesek.
  7. Sütő helyett aszalógépben is készítheted.
  8. Tárold légmentesen záródó üvegedényben vagy más tárolóban.
Megjegyzés

A recept és kép forrása:
https://hu.pinterest.com/pin/369576713157284098/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük