Bazsalikomos-avokádós sült lazac

Bazsalikomos-avokádós sült lazac

Közeleg a karácsony és ahány család annyi szokás az ünnepi menüt illetően, és általában ha halról van szó, akkor a ponty és a lazac kerül szóba. 🎄

Ma a lazac kedvelőknek hoztam egy nagyon gyorsan elkészíthető, mégis ízletes receptet. 🐟

Tovább

Töltött cukkini hajók

Töltött cukkini hajók

Ismét egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető receptet ajánlok neked a hétköznapokra. Ha nem csak a tányérodra szeretnéd pakolni a zöldségmatekot, és van rá fél órád, akkor érdemes elővenni a serpenyőded. A spenót a zöld levelesek közé tartozik, a hagyma, fokhagyma, gomba a kénesek közé, a cukkini a színesek közé, így teljesül a3x3-as matek ebben az ételben.

A cukkini helyett választhatsz bármilyen szezonális téli tököt is. Sonkatökkel, Hokkaidóval vagy nagydobosival is kipróbálhatod. Ezek a tökök is mind a színes kategóriába esnek.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Karfiolkrém leves

Karfiolkrém leves

Ha egy gyors ízletes, szezonális zöldségekből készült levesre vágysz, ennél egyszerűbbet nehezen találsz. 🙂 Jól átmelegít a hűvösödő napokon. Ráadásul csupa értékes tápanyag van benne. A karfiol és a póréhagyma kénes zöldségnek számít a zöldségmatekban, így támogatják a szervezetünk méregtelenítési folyamatait.
A fehér édesburgonya biztonságos keményítős még az eliminációs időszakban is. Jól használható főzelékek, levesek sűrítésére is.
Az extra zselatinos csontleves alaplé fontos szerepet játszik a bélrendszeri egészség helyreállításában. Fogyaszd gyakran, akár magában, akár így a krémleves alapleveként.

Ez a karfiolkrémleves minimális előkészítést igényel, utána szinte magától elkészül. Tálaláskor emeld ki az ízeket egy kis pirított baconszalonnával.

 

Marha”pörkölt” édesburgonyával

Marha”pörkölt” édesburgonyával

Ez a marha “pörkölt”édesburgonyával kiváló vacsora a hideg hétköznapokra. 🙂 A marhahús főzési ideje miatt, inkább hétvégén javaslom elkészíteni.

Gluténmentes, alacsony allergénmentes, gyulladáscsökkentő recept, édesburgonyával, sárgarépával, gyógyító csontlevessel, friss fűszernövényekkel és avokádóval kiegészítve.