Nyári saláta

Megosztás:

Az immunrendszer egyensúlyát segít aktiválni a valódi ételekből álló, toxinmentes, gyulladáscsökkentő étkezés. Ez a könnyű nyári saláta épp ilyen.
Készítheted sárga (vagy zöld) cukkiniből vagy bármilyen más nyári tökfajtából: csillagtökből, főzőtökből, spárgatökből, uborkából. Az öntet alapját alkotó zöldfűszerek valódi tápanyagbombának számítanak és remekül feldobják a nyári tökök semleges ízét. Hagyd rajtuk a héjukat, így a zöldségmatek színes kategóriájába is bele tudod számolni.

A toxinok leterhelik az immunrendszerünket, márpedig ha fáradt, túlterhelt, akkor nagyobb esélye van, hogy nem tud védekezni a fertőzések ellen. Ráadásul hosszabb távon krónikus gyulladás és autoimmun folyamatok indulhatnak el a szervezetünkben. A krónikus gyulladás minden krónikus állapot, pl. szív- és érrendszeri betegségek, rák, Alzheimer-kór mögött meghúzódik. Csupa antitápanyagtól és gyulladáskeltő ételektől mentes összetevőből áll ez a saláta, így segít kiegyensúlyozni az immunrendszeredet és aktiválni a a benned lakozó csodás öngyógyító és védelmi rendszert.

És ha már az immunrendszeri egyensúlyról van szó: szeretettel invitállak az 5 napos Immunrendszer Egyensúly AKTIVÁLÓ ONLINE mini-kurzusra, ahol megtanítom neked, hogyan alakíts ki olyan új szokásokat, amivel visszafordíthatod megmagyarázhatatlan eredetű krónikus, vagy autoimmun eredetű tüneteidet és amivel golyóálló módon tudod megerősíteni az ellenállóképességedet. Regisztrálj itt!

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Print Recipe
Nyári saláta
Előkészítés 25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Salátához
Öntethez
Előkészítés 25 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Salátához
Öntethez
Elkészítés
  1. A cukkinit spirálozóval csíkozd fel spagettiszerűre. Az újhagymát karikázd fel, az uborkát pedig hosszában vágd négybe, majd szeleteld fel.
  2. A felaprított zöldségeket tedd egy nagy üvegtálba.
  3. Az öntet hozzávalóit tedd egy kisebb tálba, és alaposan keverd össze.
  4. Az elkészült öntettel locsold meg a zöldségeket, alaposan forgasd bele a zöldségcsíkokat.
  5. Hidegen tálald.
Megjegyzés

Recept és kép forrása: https://www.pinterest.com/pin/369576713180763582

Hasonló cikkek

>