Megosztás:

Biztosan hallottál már a "kronológiai életkorról," ami a születésünk óta eltelt évek számát jelenti. Ez a számláló csak egy irányba mutat, előre…

Van viszont egy másik mérőszám, a biológiai életkor, ami a testi egészségedet és vitalitásodat tükrözi. Ez a szám jobb esetben lehet kevesebb, rosszabb esetben akár több is, mint a “hivatalos” életkorod.

Nemrégiben elvégeztettem magamon egy vérvizsgálati tesztet, mert kíváncsi voltam, hogy vajon mit mutat az én biológiai életkorom.
Azt szerettem volna tudni, hogy az életvitelem, amit folytatok, vajon tükröződik-e a biológiai koromon.

És nagyon meglepődtem, amikor megtudtam, hogy biológiai életkorom jelenleg 16 évvel fiatalabb a kronológiai koromnál! (Konkrétan, most 46 évesen a biológiai korom jelenleg 30!)

Ezt most nem dicsekvésből írom, hiszen az életem és életvitelem számos területén én magam is úton vagyok… Érted mire gondolok.
Ezek az eredmények viszont arra engednek következtetni, hogy valamit azért mégiscsak jól csinálok, és talán belülről még fiatalodhatok is, ahelyett, hogy idősödnék:)

Hogyan fordíthatod vissza a biológiai életkorodat?

Olvass tovább, hogy megismerd az én egyik legnagyobb személyes felfedezésemet ezzel kapcsolatban, de íme azok az általánosabb tippek a biológiai kor fiatalítására, amelyek mindegyike alapját képezi a Funkcionális Életmódprogram elveinek, amit évek óta alkalmazok és tanítok is:

 1. Egészséges, kiegyensúlyozott és tápanyagokban dús étkezés 
 2. Rendszeres és a saját vitalitási szintnek megfelelő testmozgás
 3. Jó minőségű és mennyiségű alvás és regenerációs idő biztosítása 
 4. Idegrendszeri kiegyensúlyozás és tudatos stresszkezelés
 5. Függőségektől mentes életvitel
 6. Megfelelő hidratálás tiszta szűrt vízzel
 7. Rendszeres kapcsolódás a belső forráshoz, a közösségünkhöz és a természethez
 8. Mentális és érzelmi egészség egyensúlyban tartása
 9. Egészséges testsúly fenntartása
 10. Cirkadián ritmus támogatása és egészséges kapcsolat a természetes napfénnyel
 11. Környezeti toxinoknak való kitettség korlátozása
 12. Hormonegyensúly támogatása 
 13. Egészséges gondolkodásmód, életszemlélet és küldetéstudat 

Személy szerint, az én egyik legnagyobb felfedezésem, hogy az ehető vadnövények fogyasztása milyen mértékben támogatja az egészséges öregedést és biológiai fitatalosságot! 

Évekkel ezelőtt a “zöldségmatek” koncepciója volt az, ami gyorsítósávra tette az autoimmun állapotom visszafordítását, most pedig (ugyanúgy a zöldségmatek koncepcióján belül) az ehető vadnövények hozták meg az életembe azt a “szupererő faktort”, amire oly sokunknak szüksége van az egészséges vitalitás szint eléréséhez és fenntartásához, és ahhoz, hogy visszafelé öregedjünk:)

Az én történetem csupán egy példa arra, hogy a tudatos életmód meghozhatja a kívánt eredményeket. A jó hírem, hogy ezen az úton soha nem késő elindulni! 

Ehető vadnövények banner

Hasonló cikkek

>