Ehető Vadnövények Online Tanfolyam

6 modulból álló webkurzus

A tanfolyamon résztvevők megtanulják a saját környezetükben található legfontosabb és leggyakrabban előforduló, biztonsággal felismerhető, ehető vadnövények azonosítását és mindennapos felhasználási lehetőségeit a konyhai gyakorlatban.



Nézd meg, mire számíthatsz a kurzusban! 



Az ehető vadnövények a növény birodalom legtápanyagdúsabb ételei.


 Ezek a növények a “vadon túlélői”, ezért a természet olyan tulajdonságokkal és növényi komponensekkel ruházza fel őket, amelyek erőssé és rezilienssé teszik őket - és ezáltal minket, ha elfogyasztjuk őket.


Aki elsajátítja ezt a szemléletmódot és tudást, onnantól teljesen más szemmel fog kilépni a természetbe, hiszen azt egy valódi éléskamraként fogja látni a kurzus elvégeztével.

Kinek szól ez a tanfolyam?

Az “Ehető vadnövények tanfolyam” azoknak szól, akik szeretnék:

  • közelebbről megismerni és biztonsággal felismerni a vadon élő ehető növényeket,
  • bővíteni a táplálkozásukat ezekkel a tiszta forrásból származó tápanyagdús növényekkel, és funkcionális szuper-ételekkel
  • megtanulni a vadnövények gyűjtésének lehetőségeit és felhasználási módszereit a mindennapos konyhai gyakorlatban
  • kapcsolódni a természethez és közelebb kerülni a természet; az erdők-mezők adta tápanyag-bőséghez

Az ehető vadnövények valódi, természetes tápanyagbombák: SZUPERfoodok a természet-SZUPERmarketből.

És ráadásul ingyen tudsz “bevásárolni” belőlük.


Érdemes tehát befektetni abba, hogy megszerezd ezt a tudást, hogy aztán biztonsággal igazodj el a “természet szupermarket sorai” között!

A kurzus nem csak ezeket az ismereteket adja át, de azt az alapvető tudást is és gyakorlati ismereteket is, amivel ezek az egészséget támogató tápanyagdús növények az egyéni, mindennapos konyhai gyakorlatban is alkalmazhatóak és felhasználhatóak ízletes saláták és számos különféle, változatos és tápláló, funkcionális étel alapanyagaként.



A TANFOLYAM MENETE



Az első Online modul a jelentkezést követő hétfőn kerül publikálásra, majd onnantól kezdve, 2 hetente nyílnak a kurzus további Online moduljai. (további 5 modul)

A kurzus zárt ONLINE Tanulószoba felületen keresztül érhető el a tanulóknak, amelyhez minden tanfolyami résztvevő egyéni virtuális hozzáférést kap.

ANGOL nyelvtudás előny, de nem követelmény.
Az ismeretanyagok angolról magyar nyelvre tolmácsolva kerülnek átadásra.
A tananyag videós részei magyar felirattal kerülnek publikálásra, a szöveges részek magyarul lesznek.

vadnövény banner


A TANFOLYAMOT VEZETI



A MED Központ, Kokavecz Katalin közreműködésével.


A kurzus szakmai oktatója Jouko Kivimetsä Finnországból, aki nemzetközi szakértő az ehető vadnövények oktatásában.


Jouko az ehető vadnövények igazi “nagy öregje”, aki élő példája a hosszú élet doktrínájának; betegségek, gyógyszerek és olvasószemüveg nélkül éli életét, virulva akár egy tinédzser, rugalmas mozgással akár egy balett-táncos, és penge elmével akár egy zsenipalánta tele új ötletekkel, gondolatokkal és a világot jobb irányba mozdító kezdeményezéseivel! 


Társszerzője a finnországi ehető vadnövény kalauz kézikönyvnek, fő szervezője a téma nemzetközi tanulmány útjainak és eseményeinek, nemzetközi oktatója az ehető vadnövény ismereteknek. 


Az ehető vadnövények finn nemzeti szövetség alapítója, továbbá a Brain Relief® holisztikus egészségfejlesztési és stresszkezelési program kifejlesztője és oktatója.

Jouko Kivimetsä

Nagy öröm és igazi megtiszteltetés ebben a témában tőle, első kézből tanulni! 

(A tananyagok magyar tolmácsolással kerülnek átadásra a kurzusban)

REGISZTRÁCIÓ

Az ONLINE tanfolyam korlátozott létszámmal indul, ebben a formában, a külföldi szakértő személyes közreműködésével nem tudjuk, mikor tud újra megrendezésre kerülni a mostani meghirdetett alkalmon kívül, érdemes kihasználni ezt a mostani lehetőséget! 


A regisztráció és a kedvezményes helyek betöltése a jelentkezés sorrendjében történik!



MIT FOGSZ TANULNI AZ EHETŐ VADNÖVÉNYEK TANFOLYAM EGYES MODULJAIBAN? 



1. modul

  • az ehető vadnövények felhasználásának módjai

  • a HORTA fogalma - avagy ehető vadnövények mindennapos étkezésünkben -

  • alapvető szokások, amelyekkel a vadnövények mindennapos konyhai gyakorlatba illeszthetően színesíthetik étkezéseinket

  • a legfontosabb és biztonsággal felismerhető növények növekedési helyei

  • felismerésük, gyűjtésük egyszerűsége, és felhasználásuk a mindennapokban 

  • hogyan válnak részévé az egészséges, tápanyagdús és funkcionális étkezéseknek

2. modul 

  • mi az a hortázás? “Hortavadászat” - avagy ehető vadnövények gyűjtögetése a természetből a tányérunkra 
  • a természetben való tartózkodás kapcsolata a mikrobiom, a stresszoldás és az agyi funkciók összefüggéseivelket
  • hogyan csökkenthetjük az élelmiszerek beszerzésének költségeit bölcs tudatosság alkalmazásával a vadnövények természetből való felelősségteljes gyűjtésével
  • növényismeret részletesen, 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok  

3. modul

  • vadnövények mindennapos felhasználása, életstílus vadnövényesen
  • reggeli tea, kása, granola, saláták, turmixok, omlett, “hortaétkek”, 
  • felhasználás levesekben, rakott ételekben, szószok, ötletek desszertek készítéséhez
  • lekvár, pesto, ecetes, fermentált készítmények
  • főétkezésekhez való felhasználás, funkcionális táplálkozási elvekbe való beillesztés
  • hogyan készítsd el magadnak utazáshoz, munkahelyre, hogyan tálald a családod számára
  • hogyan nyűgözd le vele a vendégeidet az ünnepi asztaloknál vagy vendégségben úgy, hogy közben funkcionálisan táplálod őket
  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok.

4. modul

  • Ehető vadnövények természetes tartósítási alapelvei, amivel a téli hónapokra is biztosítani tudjuk az ízletes és változatos felhasználhatóságukat
  • hogyan szárítsuk a növényeket
  • milyen metódust alkalmazhatunk a fagyasztásra, tippek, módszerek, ötletek
  • hogyan készítsünk savanyúságot, befőttet belőlük
  • hogyan fermentáljuk a vadnövényeket
  • pesztó készítés ehető vadnövényekkel
  • kivonatok készítése házilag
  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok.

5. modul

  • egészség-támogatás vadnövényekkel
  • mit mire használhatunk?
  • fájdalmak, hormonális panaszok, férfiakat érintő problémák, bélrendszeri támogatás, légzőrendszeri tüdő, torok támogatás.
  • immunrendszer segítése, influenza szezon immunrendszeri támogatása
  • bőrpanaszok, alvásproblémák segítése
  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok. 

6. modul

  • Menü összeállítás, ételkészítési inspirációk vadnövényekből, az elméleti tudás gyakorlatba illesztése a konyhában 

  • Kreatív alkotás vadnövényekből a tányérokra: gyakorlati lépések, hogyan varázsolj vad költeményeket egyszerűen, olcsón és ízletesen a tányérodra 

  • tea, kása, granola, saláták, turmixok, omlett, “hortaétkek”, 

  • levesek, rakott ételek, szószok, ötletek desszertek 

  • lekvár, pesto, ecetes, fermentált készítmények

  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok. 

1. modul

  • az ehető vadnövények felhasználásának módjai
  • a HORTA fogalma - avagy ehető vadnövények mindennapos étkezésünkben
  • alapvető szokások, amelyekkel a vadnövények mindennapos konyhai gyakorlatba illeszthetően színesíthetik étkezéseinket
  • a legfontosabb és biztonsággal felismerhető növények növekedési helyei
  • felismerésük, gyűjtésük egyszerűsége, és felhasználásuk a mindennapokban
  • hogyan válnak részévé az egészséges, tápanyagdús és funkcionális étkezéseknek

2. modul

  • mi az a hortázás? “Hortavadászat” - avagy ehető vadnövények gyűjtögetése a természetből a tányérunkra
  • a természetben való tartózkodás kapcsolata a mikrobiom, a stresszoldás és az agyi funkciók összefüggéseivel
  • hogyan csökkenthetjük az élelmiszerek beszerzésének költségeit bölcs tudatosság alkalmazásával a vadnövények természetből való felelősségteljes gyűjtésével
  • növényismeret részletesen, 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok

3. modul

  • vadnövények mindennapos felhasználása, életstílus vadnövényesen
  • reggeli tea, kása, granola, saláták, turmixok, omlett, “hortaétkek”,
  • felhasználás levesekben, rakott ételekben, szószok, ötletek desszertek készítéséhez
  • lekvár, pesto, ecetes, fermentált készítmények
  • főétkezésekhez való felhasználás, funkcionális táplálkozási elvekbe való beillesztés
  • hogyan készítsd el magadnak utazáshoz, munkahelyre, hogyan tálald a családod számára
  • hogyan nyűgözd le vele a vendégeidet az ünnepi asztaloknál vagy vendégségben úgy, hogy közben funkcionálisan táplálod őket
  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása

4. modul

  • Ehető vadnövények természetes tartósítási alapelvei, amivel a téli hónapokra is biztosítani tudjuk az ízletes és változatos felhasználhatóságukat
  • hogyan szárítsuk a növényeket
  • milyen metódust alkalmazhatunk a fagyasztásra, tippek, módszerek, ötletek
  • hogyan készítsünk savanyúságot, befőttet belőlük
  • hogyan fermentáljuk a vadnövényeket
  • pesztó készítés ehető vadnövényekkel
  • kivonatok készítése házilag
  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok.

5. modul

  • egészség-támogatás vadnövényekkel
  • mit mire használhatunk?
  • fájdalmak, hormonális panaszok, férfiakat érintő problémák, bélrendszeri támogatás, légzőrendszeri tüdő, torok támogatás.
  • immunrendszer segítése, influenza szezon immunrendszeri támogatása
  • bőrpanaszok, alvásproblémák segítése
  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok

6. modul

  • Menü összeállítás, ételkészítési inspirációk vadnövényekből, az elméleti tudás gyakorlatba illesztése a konyhában 
  • Kreatív alkotás vadnövényekből a tányérokra: gyakorlati lépések, hogyan varázsolj vad költeményeket egyszerűen, olcsón és ízletesen a tányérodra
  • tea, kása, granola, saláták, turmixok, omlett, “hortaétkek”,
  • levesek, rakott ételek, szószok, ötletek desszertek
  • lekvár, pesto, ecetes, fermentált készítmények
  • növényismeret részletesen, további 2 vadnövény részletes profiljának bemutatása: felismerés, tulajdonságok, hol növekszik, mely részek használhatók, íztulajdonságok és harmónia, mivel, hogyan fogyasszuk, mi a „napi fogyasztandó mennyiség”, főzési tulajdonságok, egészségügyi tulajdonságok, funkcionális élelmiszer tulajdonságok.


MENNYIBE KERÜL AZ ONLINE TANFOLYAM?



A tanfolyam díja

Összesen

69.900 Ft helyett

55.900 Ft


vagy válassz részletfizetést
(3 x 19.900 Ft) Első részlet regisztrációkor, fennmaradó részletek 30 naponta

* A feltüntetett árak tartalmazzák a 27% Áfa-t.


JELENTKEZÉSEDET a tanfolyamra az 

 "Igen, részt veszek a tanfolyamon"

gombra kattintással tudod leadni.



GYAKORI KÉRDÉSEK



Nem tudok angolul, hogyan kerül tolmácsolásra a kurzus magyar nyelvre? 

Nem szükséges az angol nyelvismeret, ez ne tartson vissza. Az ismeretanyagok angolról magyar nyelvre tolmácsolva kerülnek átadásra. A videós tananyagok magyar felirattal készülnek, így nem fog problémát okozni számodra. Az egyéb leírások, tanítások szintén magyar nyelvűek.  

Mi van akkor, ha nem tudok haladni a kurzus tempójával, mert elfoglalt vagyok?

A tanfolyam 100%-ban online, és egyéni ütemben végezthető. Nincsenek kötelező alkalmak, vagy haladási ütem. Úgy dolgozod fel a tanfolyami modulokat, ahogy az időd engedi.

 

Meddig marad meg a hozzáférésem a kurzus tananyagaihoz?

A tanfolyam zárt, online felületéhez egy éven keresztül marad meg a hozzáférésed. Ezidő alatt bármikor megnézheted, olvashatod a tananyagokat.

 

Hány vadnövényt tanulunk meg felismerni?

A kurzus célja, hogy egy új életmódot tanítsunk meg a hozzád közel lévő vadnövényekkel való “együttélésre”, ami sokféleképpen teheti jobbá az életedet.
A Magyarországon fellelhető mintegy 200-250 ehető vadnövény (horta) közül, a 10 legjobbat fogjuk kiválasztani a kurzuson, és azokat a növényeket tanítjuk meg nagyon részletesen, amelyek könnyen és biztonságosan felismerhetőek (a mérgező “hasonmásaik” megkülönböztetésével), amelyek mindenhol megtalálhatóak, és ezen túl finomak, különféle gyógyhatással rendelkeznek, és könnyen és változatosan felhasználhatóak a mindennapos konyhai gyakorlatban. Ezekbe a témákba fogunk nagyon mélyen belemerülni.
Ez az oktatási modell jól működött Finnországban az elmúlt több mint 20 évben, és Jouko így tanította meg a finn embereket is a vadon élő növények szeretetére és a horta élet megváltoztató életstílusára. Most pedig eljött hozzánk is, hogy a saját környezetünkben fellelhető vadnövényekkel kapcsolatban tanítsa meg nekünk ezeket az ismereteket.

 

Milyen hosszúak a modulok?  

Az oktató videók hosszát úgy lehet leírni, hogy „elég a tanuláshoz és a tudás megszerzéséhez, de semmivel sem több, hogy ne untassunk senkit”. :) 

 

Hogyan adjátok át a tananyagokat az Online kurzusban? Csak videók lesznek?

A webkurzuson videós és szöveges anyagok is vannak. 

 

További információ e-mailen az ugyfelszolgalat@medkozpont.hu e-mail címen igényelhető.

Az itt található információk kizárólag tájékoztató jellegűek. Nem szolgálnak arra, hogy diagnosztizáljanak vagy kezeljenek bármilyen betegséget vagy állapotot. Bővebben

Adatkezelési tájékoztató