EHETŐ VADNÖVÉNYEK TANFOLYAM

6 ONLINE Tanfolyami Modul

Kerülj közelebb a növény birodalom legtápanyagdúsabb ételeihez és a vadnövényes életmódhoz!

Sajátítsd el azokat a készségeket, amelyek elvezetnek téged a természetközeli életmód gyakorlásához az ehető vadnövényeken keresztül!

Mi ez a vadság?


Mi úgy nevezzük,
HORTA-FM ÉLETMÓD

Horta (görög kifejezés), jelentése: ehető vadnövények
FM vagyis Funkcionális Medicina (angol kifejezés), jelentése: oki, természetes megoldások az egészséged fejlesztésére

Lépj be te is ezen a kapun és engedd közel magadhoz
a természet gyógyító erejét és energiáját!

Ez a magyar nyelven egyedülálló és közkedvelt webkurzus megtanít arra, hogyan nyisd ki Pandora szelencéjét a buja vad zöldekkel, méghozzá a Magyarországon vadon termő, a saját otthonodhoz közeli növény birodalomban - akár anélkül, hogy saját kerted lenne!

Ezek a szuperélelmiszerek ott vannak a te közvetlen környezetedben is. Megfelelő tudással és felelősséggel gyűjtve, ingyenesen a rendelkezésedre állnak, és a természettel együtt csodálhatod őket minden alkalommal, amikor a vadon burjánzó forrásból magadhoz veszed őket.. 

Kinek szól ez a tanfolyam? 

Az “Ehető vadnövények tanfolyam” azoknak szól, akik szeretnék:

 • közelebbről megismerni és biztonsággal felismerni a vadon élő ehető növényeket,
 • bővíteni a táplálkozásukat ezekkel a tiszta forrásból származó tápanyagdús növényekkel, és funkcionális szuper-ételekkel
 • megtanulni a vadnövények gyűjtésének lehetőségeit és felhasználási módszereit a mindennapos konyhai gyakorlatban
 • kapcsolódni a természethez és közelebb kerülni a természet; az erdők-mezők adta tápanyag-bőséghez

"Ez a tanfolyam igazán felnyitotta a szememet az ízletes és egészséges vadnövények iránt. A videók konkrétan és inspirálóan mutatnak be mindent, hogy apró és követhető lépések mentén én is elsajátítsam ezt a holisztikus életmódot és szemléletmódot. Úgy érzem, soha nem fogom feladni ezt az új hobbit, ami rendszeresen a természetbe visz."

Erika, a 2022-es Ehető Vadnövények Tanfolyam résztvevője.

A tanfolyam oktatói

A tanfolyam oktatói a szakterületük kimagasló nemzetközi képviselői a Magyarországon is fellelhető ehető vadnövények tanításában és az ősi természetes, evolúciós megközelítés modern életmódhoz való formálásának és a növények mindennapos, funkcionális táplálkozásban való felhasználásának oktatásában is.

Jouko Kivimetsä Finnországból, kimagasló tudású nemzetközi szakértő, aki a 90-es évek óta, több országban is oktatja és népszerűsíti az ehető vadnövények gyűjtögetését és sokoldalú felhasználhatóságát.

Finnországban két díjnyertes éttermet üzemeltetett, amelyek menüjén, már 1998 óta szerepeltek széles körűen a vadon termő növények.

Kokavecz Katalin a Funkcionális Medicina rendszer-szemléletének nemzetközi oktatója.

Az Online kurzusban a kontinentális éghajlaton megtalálható ehető vadnövények kapcsán mutatja be, hogy a ezek gyűjtése és mindennapos funkcionális táplálkozásunkba való beillesztése miképpen támogatja holisztikusan egészségünk különböző alapvető pilléreit.

A HORTA-FUNKCIONÁLIS ÉLETMÓD az egészség oki tényezőinek alapvető 
kiegyensúlyozásáról szól, aminek az eredménye, hogy az egészségi kihívások tünetei a valódi okok mentén rendeződnek.

különböző vadnövényeknek különféle 
gyógyhatásai is vannak, és a természetben való tartózkodás valamint a begyűjtés gyakorlata további pozitív egészségügyi hatással bír.

Ezeket a tudományos háttérrel alátámasztott összefüggéseket az Online tanfolyam mintegy 60 videójában tanítjuk meg neked a bemutatásra kerülő ehető vadnövények kapcsán. 

Az ehető vadnövények valódi, természetes tápanyagbombák: SZUPERfoodok a természet-SZUPERmarketből.

Érdemes befektetni abba, hogy megszerezd ezt a tudást, hogy aztán biztonsággal igazodj el a “természet szupermarket sorai” között!

Mit tartalmaz az Online Tanfolyam?

Magyarországon gyűjthető 10 leggyakoribb és legtápanyagdúsabb ehető vadnövény részletes bemutatása.
Hogyan ismerjük fel, hogyan azonosítsuk, hogyan használjuk fel mindennapos funkcionális táplálkozásunk során.

Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek a főzési gyakorlatban, hogyan tarthatók el, hogyan használjuk ki egészségtámogató hatásukat.
Hogyan barátkozzunk össze ezekkel a vadnövényekkel, milyen személyiségjegyekkel bírnak, hogyan válnak új “családtagokká” az életünkben.

A tanfolyam első modulja az élő workshop felvételét tartalmazza, így azok is fel tudják dolgozni az ott tanultakat, akik nem tudtak részt venni az élő személyes alkalmon.
A tanfolyam további tanításai öt modulra oszlanak. Mindegyik modul más és más betekintést nyújt a Horta-Funkcionális Életmód különböző szegmenseibe és egészség-támogató ismereteibe, a vadnövények megismerésén és táplálkozásunkba való beillesztésén keresztül.
Hogyan csökkenthetjük a kosztpénzt, miközben értékes táplálékokat varázsolunk az asztalra az ehető vadnövényekből.
Hogyan támogatja az anyagcserét, a bélrendszeri egészséget, a mikrobiomot, hogyan tartalmaznak az ehető vadnövények több tápanyagot, antioxidánst és rostot, mint bármely más, boltban kapható élelmiszer.

Minden modul egyszerű tippeket ad a főzéshez: hogyan alakítsd ki a saját horta főzési stílusodat - a Michelin szakácsok szintjén, akik vadon termő növényeket használnak fel, hogy eredeti, autentikus ízeket hozzanak létre salátákban, levesekben, omlettekben, rakott ételekben, mártásokban, turmixokban, rágcsálnivalókban… De neked nem kell konyhatündérnek lenni mindehhez, ha megtanulod ezeket a vadnövényes vadulós tippeket a konyhában:)

A modulokból megismerheted a vadnövények eltarthatóságának ismereteit, és egyszerű módjait, hogy egész évben, szezontól függetlenül is rendelkezésre álljanak. A szárítás, fagyasztás, horta-befőtt készítés, tinktúra készítés, horta fermentálás alapvető trükkjeit is megismerheted.

A tanfolyamból biztos tudást szerezhetsz arról, hogy hol és hogyan gyűjts ehető vadnövényeket, mit kell figyelembe venni a gyűjtés helyén, az évszakok függvényében, és az esetleges érzékenységekről, veszélyekről is tanulni fogsz.

vadnövény banner

Az Online tanfolyamban több, mint 60 inspiráló videó vár rád angol nyelven, magyar felirattal, magyar nyelvű írásos jegyzetekkel.

A tanfolyami turnus nyitással minden modulhoz megkapod a hozzáférést.

A tanítások könnyen emészthető modulokra és "napi falatokra" vannak bontva. A saját tempódban haladhatsz a tanulással, de 12 héten keresztül, hétről hétre a tanfolyami e-mailek is segítenek benne, hogy mindent könnyen és lépésről lépésre tudj elsajátítani és ami még fontosabb, beilleszteni a mindennapjaidba.
A tanfolyamhoz évente kétszer csatlakozhatsz kedvezményesen, a tavaszi és az őszi turnussal.

Vesd bele magad a HORTA-FM ÉLETMÓD
vadul holisztikus egészségtámogató szemléletébe és gyakorlatába!

ONLINE
TANFOLYAMI CSOMAG
69.900 Ft helyett
39.900 Ft
vagy válassz részletfizetést

2X20.000 Ft-os fizetéssel

A tanfolyam díja alanyi adómentes.
Amennyiben céges számlát szeretnél kérni (+27% áfa tartalommal), KATTINTS IDE.

 • Élő workshop videófelvételről az 1. modulban
 • További 5 ONLINE tanfolyami modul
 • 60+ oktató videó magyar felirattal
 • Magyar nyelvű segédanyagok
 • 12 hetes tanfolyami e-mail sorozat
 • Online zárt tanulói portál és közösségi fórum hozzáférés egy éven keresztül
 • 14 napos 100%-os pénzvisszafizetési garancia

Mit mondanak a korábbi Workshop részvevői?

A workshop eseményeit az ONLINE kurzus 1. moduljában te is átélheted videófelvételről!

Mit mondanak mások a kurzusról?

" Én nagyon-nagyon élveztem. Már régóta vágytam valami hasonlóra. Bár tudtam, hogy több gyomnövény is ehető, de bizonytalan voltam a részletekben, hogy melyik részüket, mikor és hogyan érdemes gyűjteni és fogyasztani. Mindig nagyon vártam a soron következő modulokat. Kata és Jouko lelkesedése teljesen átragadt rám is. A barátnőimnek is készítettem répás roládot, amibe belecsempésztem egy jó adag hortát. Csak utólag mondtam el nekik, hogy miből is áll az a szép, zöld töltelék a szeletekben. Nagyon örülök, hogy személyesen is részt vehettem az első alkalmon. Hálásan köszönöm az élményt és a sok-sok tapasztalatot"

Marianna, a 2022-es kurzus tanulója

"

"Szerintem szuper a tanfolyam! Segít visszatérni a gyökerekhez, a természethez és az egészséges életmódhoz. Annak is örültem, hogy angolul voltak a videók, hiszen így a nyelvet is gyakorolhattam a magyar feliratok mellett :)"

Anna, a 2022-es kurzus tanulója

"

“Nagyon élveztem. A 10 horta barátból 9-et eddig is ismertem, de a megközelítések mind elméleti, mind gyakorlati oldalról rengeteg újdonságot hozott számomra. Mindenkinek ajánlanám a tanfolyamot, aki nyitott arra, hogy közelebb kerüljön és megbecsülje a természetet.”

Zsuzsa, a 2022-es kurzus tanulója

"

Nézd meg, mire számíthatsz a kurzusban!

Milyen ehető vadnövényekről fogsz tanulni?

 • A tanfolyam bemutatja a Magyarországon fellelhető legfontosabb ehető vadnövényeket, mint például a erdei mályvát, ami a “belső bőröd” barátja: a toroktól kezdve a bélrendszeren át a nyálkahártya csodás támogatója.
 • Megismerheted például a borsos és fűszeres illatú cickafarkat is, amely évezredek óta ismert tulajdonságainak köszönhetően a természet egyik növényi “antibiotikuma”.
 • Megbarátkozhatsz a fokhagymás ízű ínyenc növénnyel, a kányazsomborral is, amiből kiváló házi wasabit is készíthetsz.
 • Berobbanhatod az életedbe a c-vitamin bomba madársóskát is, ami azon túl, hogy tele van vitaminnal, még a salátádat is feldobja savanykás ízvilágával.
 • Jó barátoddá válhat az útifű is, amiből bélregeneráló teát készíthetsz és a magját gluténmentes sütéshez is használhatod.

Ezeken kívül további öt ehető vadnövény, a tanfolyamban összesen 10 vadnövény várja, hogy új családtaggá váljanak az életedben!


Mi mindenről fogsz tanulni még a tanfolyamban?

Hogyan "csempéssz” ehető vadnövényeket a gyerekek és a szkeptikus családtagok ételeibe, hogy ők is jó értelemben “függőjévé váljanak” a természet ezen csodáinak.

Hogyan kápráztasd el a vendégeidet autentikus kiváló ízekkel és ehető dekorációkkal, amit talán még soha nem is láttak vagy tapasztaltak.

Hogyan dobd fel az unalmas munkahelyi ebédeket, ami nemcsak az ízvilágra, de a délutáni energiaszintre is hatással lesz a munka során.

Hogyan vadulj a vadnövényekkel… és használd őket akár afrodiziákumként, vagy tesztoszteron támogatóként.

Hogyan tudja ez a vadnövényes, "természet-függő" funkcionális életmód támogatni az egészségedet a stresszcsökkentés, a mikrobiom támogatás, a mentális egészség és a fenntartható gondolkodás területein egyaránt. 

Az ehető vadnövények a növény birodalom legtápanyagdúsabb ételei!

Ezek a növények a “vadon túlélői”, ezért a természet olyan tulajdonságokkal és növényi komponensekkel ruházza fel őket, amelyek erőssé és rezilienssé teszik őket - és ezáltal minket, ha elfogyasztjuk őket.


Aki elsajátítja ezt a szemléletmódot és tudást, onnantól teljesen más szemmel fog kilépni a természetbe, hiszen azt egy valódi éléskamraként fogja látni a kurzus elvégeztével.

GYAKORI KÉRDÉSEK

Nem tudok angolul, hogyan kerül tolmácsolásra a kurzus magyar nyelvre? 

Nem szükséges az angol nyelvismeret, ez ne tartson vissza. Az ismeretanyagok angolról magyar nyelvre tolmácsolva kerülnek átadásra. A videós tananyagok magyar felirattal készülnek, így nem fog problémát okozni számodra. Az egyéb leírások, tanítások szintén magyar nyelvűek.  

Mi van akkor, ha nem tudok haladni a kurzus tempójával, mert elfoglalt vagyok?

A tanfolyam 100%-ban online, és egyéni ütemben végezthető. Nincsenek kötelező alkalmak, vagy haladási ütem. Úgy dolgozod fel a tanfolyami modulokat, ahogy az időd engedi.

 

Meddig marad meg a hozzáférésem a kurzus tananyagaihoz?

A tanfolyam zárt, online felületéhez egy éven keresztül marad meg a hozzáférésed. Ezidő alatt bármikor megnézheted, olvashatod a tananyagokat.

 

Hány vadnövényt tanulunk meg felismerni?

A kurzus célja, hogy egy új életmódot tanítsunk meg a hozzád közel lévő vadnövényekkel való “együttélésre”, ami sokféleképpen teheti jobbá az életedet.
A Magyarországon fellelhető mintegy 200-250 ehető vadnövény (horta) közül, a 10 legjobbat fogjuk kiválasztani a kurzuson, és azokat a növényeket tanítjuk meg nagyon részletesen, amelyek könnyen és biztonságosan felismerhetőek (a mérgező “hasonmásaik” megkülönböztetésével), amelyek mindenhol megtalálhatóak, és ezen túl finomak, különféle gyógyhatással rendelkeznek, és könnyen és változatosan felhasználhatóak a mindennapos konyhai gyakorlatban. Ezekbe a témákba fogunk nagyon mélyen belemerülni.
Ez az oktatási modell jól működött Finnországban az elmúlt több mint 20 évben, és Jouko így tanította meg a finn embereket is a vadon élő növények szeretetére és a horta élet megváltoztató életstílusára. Most pedig eljött hozzánk is, hogy a saját környezetünkben fellelhető vadnövényekkel kapcsolatban tanítsa meg nekünk ezeket az ismereteket.

 

Milyen hosszúak a modulok?  

Az oktató videók hosszát úgy lehet leírni, hogy „elég a tanuláshoz és a tudás megszerzéséhez, de semmivel sem több, hogy ne untassunk senkit”. :) 

 

Hogyan adjátok át a tananyagokat az Online kurzusban? Csak videók lesznek?

A webkurzuson videós és szöveges anyagok is vannak. 

 

További információ e-mailen az ugyfelszolgalat@medkozpont.hu e-mail címen igényelhető.

>