Megosztás:

Hogyan szállj le a cukor hullámvasútról?

Üdvözöllek, a mai videó a harmadik része annak a sorozatnak, amiben sorra veszem azokat a tipikus hibákat, amiket szeretném ha elkerülnél, amikor bármilyen új étrendbe kezdesz, legyen szó az Autoimmun Protokoll (AIP) étrendről vagy bármi másról.

Az első videóban arról volt szó, hogy a legtöbben fejest ugranak a változtatásba. Például egyik napról a másikra felhagynak a kenyér fogyasztásával, és csodálkoznak hogy kopog a szemük az éhségtől.

A második videóban arról beszéltem, hogyan NE legyél éhes, és szó volt az úgynevezett biztonságos keményítősökről, mint minőségi szénhidrát forrásokról.

Ha még nem láttad az előző részeket, akkor érdemes azokkal kezdeni, mert a mai, harmadik részben ezekből építkezünk tovább, és ma arról lesz szó, hogyan szállj le a cukor hullámvasútról.

A stabil vércukor szint és egészséges vércukor háztartás ugyanis nem csak a metabolikus egészséget, de a hormonális egyensúlyt, az immunrendszer működését is támogatja, sőt az autoimmun folyamatok hátterében zajló krónikus gyulladások csökkentésében is kritikus szerepe van.

Szóval hogyan kerüld el a vércukorszint ingadozását, avagy hogyan tudsz leszállni a vércukor hullámvasútról?

Az első és legfontosabb dolog, hogy válts valódi, teljes értékű ételekre. A feldolgozott ételek fogyasztásával folyamatosan rajta tartod magadat a cukor hullámvasúton és magad ellen dolgozol az immunvédelem, a gyulladások, a hormonális egyensúly és a metabolikus egészség szempontjából.

Ügyelj arra is, hogy attól, hogy valaminek a címkéjén szerepel, hogy bio, gluténmentes, laktózmentes vagy mindenmentes, attól még a legtöbbször feldolgozott élelmiszer, ami ugyanúgy rajta tarthat a cukor hullámvasúton.

A valódi ételeknek nincsen címkéjük vagy összetevő listájuk, hiszen a valódi ételek ők maguk az összetevők. Használd ezeket, és állítsd ezekből össze az étkezéseidet saját magadnak.

És ha már az összeállításnál tartunk, akkor íme a három legfontosabb dolog, amit ha betartasz, máris nagyon sokat tettél a vércukorszint stabilizálásért.

  • 1.LÉPÉS – ügyelj arra, hogy minden étkezésnél fogyasztasz valamilyen fehérje forrást. A sorozat következő videójában fogok beszélni részletesebben is a fehérjékről, most elég ha annyit megjegyzel, hogy valamennyi fehérje, valamilyen minőségi forrásból legyen a tányérodon minden étkezéskor.
  • 2.LÉPÉS – barátkozz meg a zsiradékokkal. Az egészséges forrásból származó zsírok kiegyensúlyozott fogyasztása nem csak a hormonháztartás támogatása szempontjából fontos, de a vércukor stabilizálásában is nagyon hasznos.
  • 3.LÉPÉS – adj hozzá rostokat! A zöldségmatek koncepciót már hallhattad tőlem, én szeretem a rostokat a zöldségmatekból fedezni, de más valódi ételből is tudsz valamilyen rostot hozzáadni minden étkezésedhez, és máris megtámogattad a vércukor háztartásodat.

Ez tehát a bűvös hármas szabály, amivel kiegyensúlyozhatod az étkezéseidet, hogy leszállj cukor hullámvasútról, és helyette stabilan megtámogasd az immunrendszeri, a metabolikus- és a hormonális egyensúlyodat is.

Ha te is vizuális típus vagy, mint én, és mindazt, amit eddig hallottál, szeretnél a tányérodon is megvalósítani, akkor szerezz hozzá inspirációt a zárt csoportomban.

Iratkozz fel a csoportba, ahol mások tányérjain is követni tudod a V.Á.L.T.S.® Alapozást a V. pillér, (vagyis a valódi ételek pillére) körül, hogy lendületben tudd tartani magadat.

És ami még ennél is fontosabb, tartsd lendületben saját magadat!

Ehhez használhatod a V.Á.L.T.S.® Naplót, ahol az étrendi elemző rovatban itt pontosan figyelemmel tudod kísérni azt a bűvös hármas szabályt is, amit ebben a videóban, és azokat a koncepciókat is, amiket előző két videóban is említettem.

Ezzel az elemzővel nap mint nap a figyelmed fókuszába tudod helyezni azokat a szokásaidat, amelyek lépésről lépésre vezetnek téged a sorsfordításod útján a vitalitásod felé!

Iratkozz fel a blogomra, a csoportba, és tartsd magadat lendületben! Tarts velem ennek a videó sorozatnak a következő részében is, ahol a következő fontos alapozó stratégiai lépést fogom megosztani veled.

Szeretettel várlak 2021 február 13-án a SORSFORDÍTÓ NAPON, ahol további megoldásokat is megismerhetsz a Funkcionális Medicina elvei mentén, hogy immunrendszered egyensúlyba kerüljön, és visszaszerezd életerődet, vitalitásodat és ellenálló képességedet!

További információ az egésznapos ONLINE Sorsfordító Napról, és regisztráció: https://medkozpont.hu/sorsforditonap/

Hasonló cikkek

>