Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : tizennegyedik rész

Mi a közös a hormonális egyensúlytalanságok, a ködös agy és a krónikus fáradtság hátterében?

A stressz!

Persze sokminden más is közrejátszhat, de a hormonális, az immunrendszeri és emésztőrendszeri problémák gyökerénél mindig lakozik valamilyen emocionális, fizikai vagy rejtett biokémiai stresszforrás.

A jó hír viszont, hogy a stressz okozta negatív faktorokat hatástalanítani tudod!

Ez egy olyan terület, amit nekem is tanulni kellett, és a mai napig tanulom, hogy segítsen visszafordítani és kordában tartani az autoimmun öntámadás tüneteit, a krónikus fáradtságot, emésztőrendszeri panaszokat, allergiákat, és számos egyéb tünetet.

Hoztam neked mára három tippet, amivel te is kreatív módon tudod hatástalanítani a stressz okozta negatív faktorokat. 

  1. Tölts időt a szabadban minden nap. Legalább 30 percet, de inkább egy órát. A természetes fény és friss levegő segít beállítani a belső napi cirkadián ritmusodat, és csökkenti a krónikus gyulladásokat. Bónusz pont, ha közben mezítlábazni is tudsz.
  2. Játssz minden nap! Megkockáztatom, hogy nem érzed magad stresszesnek, miközben elmerülsz egy jó társasjátékban, kártya partiban, gördeszkázásban, bújócskában, fogócskában vagy dartsozásban. Bónusz pont, ha gyerekeiddel vagy kutyusoddal játszol, az ő játékosságuk extra “ragályos”.
  3. Ne állj ellent egy erőgyűjtő szieszta-szundinak! Ha megteheted, egy (szigorúan) 30 perces szieszta ebéd után nem jelenti azt, hogy lusta vagy hatékonytalan lennél. Épp ellenkezőleg, a kora délutáni erőgyűjtő szundi növeli a koncentrációs készséget, az energiaszintet, jó hatással van a kortizol termelődésre, és csökkenti a stresszt.

A legjobb, ha ezeket a tevékenységeket tudatosan betervezed a napirendedbe. Vedd ezt nagyon komolyan, blokkold ki magadnak ezeket az időket, akár úgy, mintha egy üzleti megbeszélésre terveznéd be az idődet. Ez a te időd magaddal, vedd komolyan, tervezd be, és ha beírod a naptárba, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy tartod is magadat hozzá. Éppen úgy, ahogy egy üzleti találkozóra is megjelensz, ha be van tervezve.

Én a V.Á.L.T.S.®️ Naplót használom a stressz-hatástalanító időszakok betervezésére is minden nap. Ebben a naplóban minden napos emlékeztetők vannak beépítve ezzel kapcsolatban is, hogy segítsen abban, hogy komolyan vegyem ezeknek a betervezését.

Használd te is a naplót, és ezeket a tippeket is, hogy sikeresen hatástalanítsd a stresszt, és tapasztald meg a pozitív hatásokat! 

Váljék egészségedre! 

konyvvasar banner

Hasonló cikkek

>