2020. április 12.

Megosztás:

“A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.” – Albert Einstein

Itt tudsz regisztrálni a videóban említett 4 részes START ONLINE kurzusra:
https://medkozpont.hu/start

Az elmúlt hetekben, jó pár tanítványommal készítettem Online interjút. Most, hogy az egyéves Funkcionális Életmód mentor képzés végéhez közelítünk a jelenlegi évfolyam tanulóival, arról kérdeztem őket, hogyan vélekednek a képzésről. Hamarosan megosztom veled a véleményüket, de ebben a videóban szeretném az egyik kedves tanítványom gondolatait kiemelni. Úgy gondolom, hogy – kifejezetten a jelen helyzetben – ez az üzenet számodra is hasznos lehet.

Zsuzsa arról beszélt, hogy a legnagyobb érték, ami az övé lett az elmúlt egy év során, amit a képzésen szerzett, hogy jelentősen csökkent a kiszolgáltatottság érzése.

Arról a fajta kiszolgáltatottság érzésről beszélt, amikor bizonyos egészségügyi kihívással kapcsolatban görcsösen keresel válaszokat és kívülről jövő megoldásokat. Zsuzsa úgy fogalmazta meg, hogy a tudással, amit egy év alatt szerzett a saját teste működésével, funkcionális rendszereinek üzemeltetésével kapcsolatban, ráismert arra, hogy a válaszokat és a megoldásokat nem kívülről kell keresnie. Megszerezte azt a tudást, amivel a saját teste működésével kapcsolatban vissza tudta venni az irányítást a saját kezébe és úgy érzi, hogy ezt a tudást senki nem veheti el tőle.

És ez az, ami számára a biztonságérzetet adja, főleg a jelenlegi helyzetben, hiszen a kiszolgáltatottság érzése ezáltal jelentősen csökkenni tudott.

Elmondta azt is, hogy képesnek érzi magát arra, hogy másokon is segítsen. A fián, más sorstársain, és idővel egyre többeknek is. Sőt, azt vette észre, hogy elkezdték kérdezgetni őt, mert tanulni akarnak tőle. Az emberek egyre nyitottabbak az egészségtudatos szemléletmódra és az életmódváltás szükségességére, hiszen ez a jelenlegi helyzetben még nagyobb létjogosultsággal bír.

Az elmúlt hetekben más, külföldi kollégáimmal is sokat beszélgettem arról, hogy vajon mi jön ezután?

Be kell, hogy lássuk: a világ megváltozott.
És bár a legtöbbeket foglalkoztató kérdés jelen pillanatban az, hogy vajon mikor lesz ennek vége, a választ erre a kérdésre jelenleg még nem tudja senki…

Ami viszont biztos, hogy az “új világrendben”, ami ezután jön majd, bizonyos dolgok jelentőséget veszítenek. Lehet, hogy örökre.

Más dolgok viszont felértékelődnek.

  • A távmunka felértékelődik az irodai munkavégzéssel szemben.
  • Az otthon és a családdal töltött idő felértékelődik az ingázással eltöltött idővel szemben.
  • Az otthoni ételkészítés felértékelődik a készételekkel szemben.
  • A helyi termelők felértékelődnek a globalizációval szemben.
  • A Funkcionális Életmód Medicina felértékelődik a hagyományos szemlélettel szemben.
  • Az egészségtudatosság és egészséges táplálkozás felértékelődik a csodapirulákkal szemben.
  • Az öngondoskodás és egészségmegőrzés a “luxus kategóriából” az elemi szükségszerűség kategóriába mozdul át.

Ezeket a szükségszerű változásokat fogja elhozni számunkra az új világrend, aminek most a kapujában állunk.

Ahhoz, hogy ebben az új helyzetben helyesen tudjunk navigálni és ne csak túléljünk, de képesek legyünk újra virágozni is, tudnunk kell változni. Tudnunk kell alkalmazkodni ehhez az új helyzethez.

Tehát az én kérdésem nem az, hogy mikor lesz ennek a mostani helyzetnek a vége, hiszen erre nincs meg a válasz.

Az én kérdésem az, hogy te hogyan alkalmazkodsz ehhez?
Milyen változtatásokat teszel a saját egyéni szinteden?
Hogyan változtatsz a saját életmódod alapvető pillérein; az alvásodon, az étkezéseden, a testmozgásodon, a mentális egészséged gondozásán, hogy képes legyél alkalmazkodni az új valósághoz?

Sőt, hogyan változtatsz a szakmádban? Milyen új készségeket sajátítasz el? Hogyan fejleszted tovább magad ebben az időszakban, hogy jobban alkalmazkodni tudj az új valósághoz?

A nehézségek közt mindig ott van a lehetőség.

A lehetőség aprócska magja.
Egy mag, amit
Elültethetsz
Táplálhatsz
Gondozhatsz
Fejleszthetsz

Te milyen magot ültetsz el most?

Ha te is úgy érzed, mint kedves tanítványom Zsuzsa, és te sem szeretnéd kiszolgáltatottan nézni a jelenlegi világrend változást, hanem tevékeny részt vállalnál azokban a dolgokban, amelyek felértékelődnek ebben a helyzetben, akkor gyere, tanulj, fejleszd magadat:
https://medkozpont.hu/start/

Ha úgy gondolod, hogy ezek a gondolatok másoknak is hasznosak lehetnek, akkor köszönöm ha megosztod ezt a posztot, ezt a videót másokkal is.

Hasonló cikkek

>