Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : huszadik rész

Egy nagyon érdekes tudományos kutatás eredményeit szeretném megosztani veled, amit Dr. Joe Dispenzától ismertem meg.


A kutatás egy amerikai elvonuláson készült, ahol azt vizsgálták, hogy az emelkedett, pozitív érzelmek hogyan befolyásolják az immunrendszer működését.
117 tesztalanytól vettek nyálmintákat a esemény kezdetén és a végén, valamint az elvonulás után 4 nappal.

Az immunglobulin A (IgA) nevű fehérje szintjét mérték, ami az immunrendszer állapotát jelző marker.
Az IgA az erős és egészséges immun- és védekező rendszerért felelős fehérje. Amikor a szervezet stressz-szintje emelkedik, az IgA szintje csökken. Vagyis a stressz gátolja azt a gént, ami ennek a fehérjének az előállításáért felelős.

Az elvonulás alatt megkérték a résztvevőket, hogy napi háromszor, tíz-tíz percre hozzák magukat olyan pozitívan felfokozott érzelmi állapotba, mint akár a legmélyebb hála vagy a legnagyobb öröm érzése.

Arra voltak kíváncsiak, hogy ha tudatos úton fel tudják fokozni a pozitív érzelmeiket, vajon ezáltal arra is képesek lehetnek-e, hogy az IgA-szintjüket is megemeljék, vagyis az érzelmeikkel erősítsék az immunrendszerüket.

Az eredmények ámulatba ejtőek lettek.
Az átlag IgA-szint 49.5%-kal emelkedett, és többeknél az alacsony vagy normál értékektől a tartomány fölé is emelkedett az IgA szint a több napos elvonulás végére.

Ez tehát azt jelenti, hogy pozitív érzelmek tudatos generálásával pár nap alatt képes vagy felül-szabályozni azokat a géneket, amelyek az IgA fehérjét termelik az immunvédelemre.

Elég hozzá annyi, hogy naponta öt-tíz percekre tudatosan generálunk olyan érzéseket magunknak, mint a hála, az öröm, a lelkesedés, a szeretet, és ha ebben a felfokozott pozitív állapotban maradunk akár csak rövidebb ideig is, máris jelentős epigenetikai változásokat idézhetünk elő az egészségünk, a testünk javára.

Ha tehát az érzések és a gondolatok teremtő erejét eddig misztikusnak vagy megfoghatatlannak ítélted meg, akkor itt van a laborosan alátámasztott tudományos bizonyíték.

Használd ki te is az erejét!

Szeretném, hogy tudd, számos egyéb természetes módszer mentén is tudod támogatni és kiegyensúlyozni az immunrendszeredet és aktiválni a benned lakozó csodás öngyógyító és védelmi rendszert!
Ezekről fogok tanítani neked az 5 napos Immunrendszer Egyensúly AKTIVÁLÓ ONLINE mini-kurzuson, amire sok szeretettel várlak!

Hasonló cikkek

>