Megosztás:

Hormon & immun-egyensúlyozó biohacker tippek : huszonkilencedik rész

Szeretném, hogy belegondolj picit az emberi test működésébe.

A szív, tulajdonképpen egy pumpa, ami vért pumpál az erekbe. Aztán ott van egy másik pumpánk, ami a rekeszizom, ami a levegőt pumpálja. Márpedig ezek a pumpák fontos és sürgős funkciók teljesítéséhez szolgáltatnak ritmust és mozgást. Ugye az nagyon fontos, és nagyon sürgős is, hogy az erekbe a szív vért pumpáljon. Az is nagyon fontos és sürgős is, hogy a rekeszizom a tüdőt működtesse, mert ha az egyik is ezek közül leállna, akár egy rövid időre is, akkor már elég nagy a baj.

Viszont van egy másik nagyon fontos szükséglet, egy kritikus testfolyadék a szervezetben, ami viszont nem rendelkezik önálló pumpával, és ez pedig a nyirokfolyadék. 

A nyirokfolyadéknak kritikus feladata van nem csak az immunrendszeri folyamatokban, de a test méregtelenítésében is.

És hogy miért nincsen beépített pumpa ebben a rendszerben? 

Azért, mert bár a nyirokrendszer is rendkívül fontos funkciót tölt be, de olyan szempontból nem sürgős a szerepe, mint akár a légzőszervi funkciónak, akár a vérkeringésnek.

A másik ok pedig, hogy a nyirokrendszernek nincs önálló pumpája, mert igazából a nyirokfolyadék a szervezetben a testmozgással kering bennünk, márpedig ha evolúciós szempontból tekintjük, akkor az emberi test arra lett tervezve, hogy minden nap mozogjon, ahogyan az elődeink is tették, tehát a nyirokrendszeri pumpa az emberi faj természetes életvitelével volt biztosítva a testmozgás által. 

Egészen a mostanáig, amikor a testmozgás a modern ember számára már nem hogy nem alapvető tevékenység, sokaknál annyiban merül ki, ahogyan a szemgolyó követi a képkockákat de azt minden nap, a sorozatokat nézve…

Márpedig a mozgás hiányában a nyirokfolyadék is pang a nyirokrendszerben, és ezáltal a testen belül felhalmozódnak a toxinok, a savak és egyéb méreganyagok, amiket normális esetben a nyirokfolyadék, ha a rendszer olajozottan működne, magától kitisztítana. 

Mozgasd meg a tested, működtesd a nyirokrendszeri pumpát!

Mozognod kell, ha azt akarod, hogy a nyirokfolyadék áramlásban legyen a szervezetedben, hogy ellássa azokat a méregtelenítő, tisztító és védelmi funkciókat, amire hivatott.

És hogyan csináld?

Bármilyen mozgás megteszi. A lényeg, hogy ülj kevesebbet és mozogj többet. A busz helyett inkább gyalogolj. A kocsidat parkold távolabb és sétálj többet. Lift helyett használj lépcsőt. Vidd le sétálni a kutyát. Nyújts, jógázz, tornázz. Lélegezz, mély hasi légzéssel, ami aktiválja a rekeszizmodat, aminek a környékén a legtöbb nyirokmirigy található. 

Mozgasd át, nyújtsd át, vagy akár masszírozd át a tested szöveteit, lélegezz mélyeket, és a nyirokrendszeredben is máris be fog indulni az áramlás! 

LEGYEN ÁRAMLÁS A MINDENNAPJAIDBAN IS! 

Sokan ismerik a változtatás főbb mérföldköveit elméletben, de nehezen tudják beilleszteni vagy üzemeltetni a saját mindennapjaikban.

Sorsfordításodat a napi szinten üzemeltetett szokásaiddal tudod megvalósítani, ebben ad neked mindennapos gyakorlati segítséget a V.Á.L.T.S.® napló!

 

Hasonló cikkek

>