máj


08

Végre itt a zöldlevelesek szezonja! Lehet, hogy már te is szembesültél vele, hogy hirtelen több a zöldleveles a hűtődben, mint amit meg tudsz enni. Ilyenkor hasznos trükk szétturmixolni őket, mert igazi tápanyagbombát kapsz. Csinálhatsz belőlük pesztót is. A pesztó hagyományosan bazsalikomból készül, de rukkolából is igazán ízletes lesz. Ráadásul ha nem annyira kedvenced a rukkola

ápr


24

Kezdődik a spárgaszezon: az igazi tavasz egyik hírnöke, amikor végre megjelennek a fehér és zöld spárgakötegek a piacokon. Tankold fel vele a szervezeted, hiszen csak pár hétig kapható, viszont nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat. A citrom, gyömbér és a fokhagyma remekül harmoninzál a spárga ízével. A garnéla pedig egészen különlegessé teszi ezt a

márc


20

Jön a tavasz és ezzel együtt a zöld levelesek igazi szezonja. Használd ki és egyél minél több, helyi salátát. Próbálj ki minél többfélét a szokás fejessalátán kívül. Ismerd meg a lollot, a tölgylevelűt, a rukkolát, a szívsalátát, a bébispenótot! A variációknak csak a képzeleted szab határt. Ha pedig maradt egy kis csirkehús a hosszan főtt

nov


10

Cézár saláta Veres Krisztina receptje Forrás: The Wahls Protocol – Cooking for Life