Kezdődik a spárgaszezon: az igazi tavasz egyik hírnöke, amikor végre megjelennek a fehér és zöld spárgakötegek a piacokon. Tankold fel vele a szervezeted, hiszen csak pár hétig kapható, viszont nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat és ásványi anyagokat.
A citrom, gyömbér és a fokhagyma remekül harmoninzál a spárga ízével. A garnéla pedig egészen különlegessé teszi ezt a fogást. Fogyassz minél több tengeri herkentyűt, mert így tudod valódi forrásból bevinni az omega-3 zsírsavat.
Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

Mennyiség |
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 110 g garnélarák hámozott
- 1 köteg spárga vagy 1 db karalábé felaprítva
- 1/2 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma darált
- 1/8 teáskanál őrölt gyömbér
- 0.7 dl húsleves vagy csontleves alaplé
Hozzávalók
| ![]() |
- Melegítsd fel a zsírt egy serpenyőben, közepes lángon.
- Helyezd a garnélarákot, a spárgát, citromlét, fokhagymát és a gyömbért egy serpenyőbe.
- Főzd körülbelül 2 percig, majd keverd meg és főzd további 2percig.
- Add hozzá a húsleves alaplét, és főzd addig, amíga spárga megpuhul, és a garnélarák rózsaszín lesz, kb. 2-4 percig.
A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713157237371/