Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

Cékla és zeller rizottó, tormás “tejföllel”

A tél a gyökérzöldségek időszaka. Ha törekedsz a helyi, szezonális kínálat vásárlására, akkor ilyenkor eleve nagyobb tömegben veszed és fogyasztod őket.

A céklát foghatod és egyszerűen héjastul megfőzheted, azonban ha szeretnéd változatosabbá tenni, akkor készíthetsz belőle krémlevest, salátát, “zöldségtésztát”, hamis paradicsomszószt. A zeller is több mint egyszerű leveszöldség. Készíthetsz belőle chipszet vagy épp a ezt a mai receptet: a cékla-zeller rizottót. A tormás kókuszkrém citromlével megbolondítva olyan lesz a tetején mintha pikáns tejföllel locsoltad volna meg. Tálalhatsz mellé sült lazacot, nagyon illik ehhez az ízvilághoz.

Jó főzőcskézés, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

AIP recept – Sült bárány szivárvány zöldségekkel

AIP recept – Sült bárány szivárvány zöldségekkel

Közeleg a húsvét. Ha még nem tudod, hogy mi legyen az ünnepi menü, esetleg elbizonytalanodtál, hogy mit is egyél húsvétkor az AIP eliminációs időszakban, akkor itt egy remek ötlet. A bárány a legősibb húsvéti jelkép, emiatt gyakran kerül ilyenkor az asztalra. A finom báránysült titka a fűszerezés és a hosszú, alacsony hőfokon sütés. Így lesz igazán ínycsiklandóan omlós.
A végén locsold meg egy kis frissítő mentaöntettel.

Tovább

Cékla saláta

Cékla saláta

Ez egy nagyon egyszerű céklarecept. A céklát sokan nem szeretik jellegzetes földes íze miatt, pedig egy kis savassággal nagyon jól lehet finomítani az összhatáson. A jellegzetes ízét a sütés is tompítja, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb megoldás, ha egy kis almaecetet adunk hozzá. A narancshéjjal karöltve ínycsiklandozó és harmonikus ízhatást érhetünk el – egy ilyen egyszerű alapanyagból.
Tovább