AIP recept – Sült bárány szivárvány zöldségekkel

Közeleg a húsvét. Ha még nem tudod, hogy mi legyen az ünnepi menü, esetleg elbizonytalanodtál, hogy mit is egyél húsvétkor az AIP eliminációs időszakban, akkor itt egy remek ötlet. A bárány a legősibb húsvéti jelkép, emiatt gyakran kerül ilyenkor az asztalra. A finom báránysült titka a fűszerezés és a hosszú, alacsony hőfokon sütés. Így lesz igazán ínycsiklandóan omlós.
A végén locsold meg egy kis frissítő mentaöntettel.

Jó főzőcskézést, jó étvágyat, jó egészséget kívánok!

 

Print Recipe
AIP recept- Sült bárány szivárvány zöldségekkel
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Fogás Főfogások
Konyha AIP
Mennyiség
Elkészítés
  1. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra.
  2. Keverd össze az oregánót, sót, rozmaringot, fokhagymaport egy kis edénybe. Dörzsöld be a sült bárányt 2 evőkanál fűszerkeverékkel, majd tedd félre.
  3. Egy serpenyőben melegítsd fel a szalonna/mangalicazsírt középes lángon.
  4. Tedd bele a bárányt a zsírosabb oldalával lefelé, és pirítsd barnára, 7-10 perc alatt.
  5. Miután a zsíros oldalát megpirítottad, tedd félre.
  6. Helyezd a vágott zöldségeket egy fedeles kerámia- vagy üvegedénybe, jól keverd össze, hogy mindenhol bevonja a zsiradék.
  7. Helyezd vissza a húst a zöldségek tetejére, fedd le és helyezd be az előmelegített sütőbe.
  8. Figyel rá, hogy a hús zsíros fele felül legyen.
  9. Addig süsd kb. 150 fokon, amíg a hús elkezd lejönni a csontról, kb. 4 óra.
  10. Tálalj mellé friss fűszernövényeket.
Megjegyzés

A recept és kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/369576713141325298/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.