Fitonutriensek, levélzöldségek

2022. október 16.

Megosztás:

Előfordult már, hogy beletetted a szívedet, a lelkedet, az idődet valamibe, és a dolgok nem egészen úgy alakultak, ahogy vártad?

2011-et írhattunk és én a végletekig elkötelezett voltam. Valahogy zsigeri szinten éreztem, hogy a táplálkozásom megváltoztatásával az életemet is meg tudom változtatni.

A mai napig így gondolom – ez a része nem változott – de ma már tudom, hogy a táplálkozás csak az egyik része a nagy kirakósnak, és ebben a részben is vannak olyan komponensek, amelyeket nem lehet (nem érdemes) kihagyni, hogy összeálljon a kirakós a végén.

Márpedig akkor, 2011-ben én még nem ismertem az összes részletet, és minden igyekezetem ellenére úgy éreztem, hogy “egészséges táplálkozás” ide vagy oda, a dolgok nem igazán mozdulnak előre. 

Egészen addig, amíg szembe nem jött velem Dr. Terry Wahls TED beszéde. Ahol megismerkedtem az ő “zöldségmatek” koncepciójával és azon belül a fitonutriensekkel. 

Mik azok a fitonutriensek? 

Azok a növényi komponensek, amiket az emberi faj ősidők óta, évmilliókon keresztül fogyasztott. Az antibakteriális hatástól kezdve az antioxidáns támogatáson át számos egészség támogató hatásuk ismert. Rugalmasan tartják az ereket, segítik a méregtelenítési folyamatokat, támogatják az immunrendszer működését és növelik az agyi kapacitást. 

Tudod, hogy miben található meg a legtöbb ilyen növényi tápanyag? 

Legnagyobb mennyiségben a növények királyai, a levélzöldségek tartalmaznak fitonutrienseket. A zöld levelesek igazi tápanyagbombák, tele vannak vitaminokkal, magnéziummal és kálciummal is. 

A legjobb lenne, ha minden nap el tudnál belőlük fogyasztani legalább 3 nagy maréknyi mennyiséget. 

Igen ám, de mi van, ha már unod a zöld salátákat, vagy utálod a spenótot! 

Kezdj el vadulni a levélzöldségekkel! 

A vadon élő ehető növényeket hihetetlen változatosságot tudnak vinni az étkezésedbe.
Valódi szuperfoodok a természet-SZUPERmarketből. Ráadásul ez a “bevásárló hely” akkor is terem, méghozzá INGYEN, ha neked nincsen kerted!

Csak fel kell fedezned őket a környezetedben, és meg kell tanulnod azonosítani az ehető vadnövényeket. Szóval, az erdő és a mező FINOM, és egész évben kínál neked tápanyagdús kincseket. 
Egy csodálatos és változatos világ tárul eléd általuk, arról nem beszélve, hogy a funkcionális étkezést, a zöldségmatek palettát, és ezáltal a sejtjeid táplálását tudod velük egy teljesen új, minőségi szintre emelni.

Én azt mondom, hogy érdemes befektetni abba, hogy megszerezd a tudást, hogy egész évben egészségesen, laktatóan és olcsón tudj funkcionális étkeket varázsolni a tányérodra a természet bőséges adományaiból! 

Ehető vadnövények tanfolyam

Hasonló cikkek

>