Megosztás:

Nagyon sokan, amikor belevágnak valamilyen életmódváltó programba, rögtön fejest ugranak a sűrűjébe, például az Autoimmun protokoll (AIP) étrendbe.

Én is híve vagyok annak, hogy ha valamibe bele vágsz, akkor vállalj 100%-os felelősséget legalább 100 napon keresztül, mert ennyi idő alatt, ha tényleg mindent beleadsz, ami tőled telik, már látni fogod a tendenciákat.

Ugyanakkor azt is tudom, hogy a kezdeti lelkesedést csak akkor lehet fenntartani, ha a cselekedeteid teljesen biztos alapokon állnak. Stabil házat sem tudsz biztos alapok nélkül felépíteni. 

Mondok egy példát. Van egy újévi fogadalmad, hogy mostantól kizárod a glutént az életedből, mert kellő mennyiségű információval, táplálkozástudományi kutatásokkal felvértezve és ezekkel alátámasztva meggyőzted magadat, hogy ez számodra egy követendő irány lesz. Fejest is ugrasz a dolgokba, és egyik napról a másikra teljesen elhagyod a kenyeret úgy, hogy azelőtt minden főétkezés mellé fogyasztottál. Az első nap végére éhes leszel, és elkezdesz tűnődni, vajon mit is egyél kenyér helyett. 

Ez egy kézzel fogható példa arra, amikor valaki új házat akar építeni biztos alapok nélkül.

De akkor mégis hogyan indíts biztos alapokkal, amire építkezve aztán tényleg 100%-osan bele tudsz vágni, anélkül hogy az első nap végére éhes lennél, és átlagosan az első hét végére sutba vágd az egész életmódváltós ötletedet?

Erről fog szólni ez a V.Á.L.T.S.® Alapozás mini videó-sorozat, aminek az első részében most elindulunk a V.Á.L.T.S.® Program V. pillére mentén – ami a Valódi ételeket jelenti.

A V.Á.L.T.S.® Alapozás első legfontosabb pontja, hogy biztosítod a tápanyagsűrűséget a sejtjeid számára. 

Első hangzásra ez egy hatalmas és nehéz lépés lehet, de az elefántot is apró falatonként tudjuk elfogyasztani, igaz?

Bontsuk tehát le ezt a koncepciót egy pofonegyszerű, könnyen értelmezhető, és annál is könnyebben megvalósítható lépésre. 

Az első alapozó feladatod, hogy válassz ki egyetlen főétkezést, és adj hozzá egy-egy maréknyi zöld leveles, színes és kénes zöldséget. Egyetlen plusz adagot a V.Á.L.T.S.® zöldségmatekból. 1 marék zöld leveles, 1 marék színes, 1 marék kénes zöldség.

Innen fogjuk majd elérni a napi 3×3-as zöldségmatek stratégiát, de az alapozást kezdd csak egyetlen apró lépéssel. Innen megyünk majd tovább.

A titok tehát abban rejlik, hogy gondolkodj nagyban, de kezdd kicsiben! Egyetlen apró lépéssel, amit teljes mértékben meg tudsz valósítani.

A lényeg, hogy ebben az egyetlen apró lépésben viszont legyél következetes. Így fogod elkezdeni lépésről lépésre felépíteni magadnak a biztos alapokat. Az apró lépésekkel idővel nagy-nagy eredményeket leszel képes elérni! 

Szükséged van inspirációra? (Kinek nincs?) Iratkozz fel a blogomra és a csoportba, ahol mások tányérjain is követni tudod a V.Á.L.T.S.® Alapozást a V pillér körül, hogy lendületben tudd tartani magadat. 

És ami még ennél is fontosabb, tartsd lendületben saját magadat! Ehhez használhatod a napi megerősítő feladatokat a V.Á.L.T.S.® Napló oldalain, ahova a mai feladatodat végrehajtva jegyzeteld is fel magadnak, milyen szeretetteljes érzések és gondolatok társultak ahhoz a cselekedethez, hogy egy-egy plusz adag zöld leveles, színes és kénes zöldséggel támogattad a sejt szintű egészséget a szervezetedben.
Fogalmazd meg, és írd le az ezzel kapcsolatos gondolataidat. A saját belső, szeretetteljes megerősítés tovább fog motiválni és kitartásra fog ösztönözni az utadon! 

Akármilyen apró dolognak is tűnik ez az alapozó stratégia, amit ma megosztottam veled, valójában egy hatalmas lépés a sorsfordításod útján! 

Iratkozz fel a blogomra, a csoportba, és tartsd magadat lendületben! Tarts velem ennek a videó sorozatnak a következő részében is, ahol a következő fontos alapozó stratégiai lépést fogom megosztani veled. 

FIGYELEM: csatlakozz a 2021 január 15-én induló, ajándék 28 napos AIP TÁLALÓ Inspirációhoz, ahol a közösség erejével segítünk neked megvalósítani az alapozó stratégiákat. A részleteket hírlevélben küldöm hamarosan. Ha még nem vagy rajta hírlevél listámon, itt tudsz feliratkozni.

Hasonló cikkek

>